ŞEHRİVAN HABER: 
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Vali Yardımcısı, İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, kentte görev yapan okul müdürleri, resim ve müzik öğretmenleri ile Uygulama Otelinde bir araya geldi.

BALCI: SANAT İLE İÇ İÇE OLAN BİREYLER SAYESİNDE TOPLUMUMUZDA GÜZELLİK, İYİLİK VE ESTETİK YAYGINLAŞACAKTIR

Vali Balcı, sanat ile iç içe olan bireyler sayesinde toplumda güzellik, iyilik ve estetiğin yaygınlaşacağını dile getirerek, “Öğrencilerimizi akademik başarılarının yanında, resim, müzik, güzel sanatlarla ilgilenen bilinçli bireyler olması yönünde yetiştirmeliyiz. Her çocuk bir sanat dalıyla uğraşmalı ya da bir sanat dalını sevmeli, takipçisi olmalı. Sanat, toplumda güzellik, iyilik ve estetiğin oluşmasında çok etkilidir. Sanat ile iç içe olan bireyler sayesinde toplumumuzda güzellik, iyilik ve estetik yaygınlaşacaktır. Öğrencilerimizin akademik başarıları kadar zihinsel ve ruhsal gelişmeleri de çok önemlidir” dedi.

BALCI: OKULLARIMIZDA MÜZİK, RESİM ODALARI KURUYORUZ

Balcı, Van’da sanat alanında yapılacakları da açıklayarak şunları söyledi: “Okullarımızda müzik, resim odaları kuruyoruz. Anaokulu, ilkokul, lise olmak üzere okullarımızın kütüphanelerini zenginleştireceğiz. Her okulumuzda koro ekibi ve folklor ekipleri oluşturulması yönünde siz öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Bir ilin en fedakar ve en çok iş yapan kesimlerinden birisi de öğretmenlerdir. Geleceğin aydınlanması, yükselmesi, yücelmesine katkıları çoktur. Belirli okullarımızda etüt merkezleri açacağız. Çocuklarımızın sınava hazırlanmalarında en büyük destekçisi olacağız. Güzel Sanatlar Lisesi'nin kütüphanesini sanat alanında ülkemizin en zengin kütüphanesi haline getireceğiz.”

“OKULLARIMIZDA İHTİYAÇ SAHİBİ OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE ENSTRÜMAN VE RESİM MALZEMELERİ DESTEĞİNDE BULUNACAĞIZ”

Okullarda ihtiyaç sahibi öğrencilere enstrüman ve resim malzemeleri desteğinde bulunacaklarının altını çizen Balcı, “Memleketimizin çocuklarına verdiğimiz hizmet, Türkiye’nin geleceğine verilen destektir. Okullarımızda ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize enstrüman ve resim malzemeleri desteğinde bulunacağız. Geleneksel sanatlarla ilgilenen öğretmenlerimize malzeme desteği sağlayacağız. Sanat ile ilgilenen öğrencilerimizin öz güveni daha yüksek olmaktadır. Sanatın gelişmesine katkı sunan öğretmenlerimize ve sanatçılarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz ile birlikte güzel işler başaracağız. Yeni eğitim öğretim yılımızın sanat ile iç içe olması dileğiyle iyi görevler diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim