ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ-ŞABAN BEYAZSAÇ

Göreve gelir gelmez kentin birçok önemli sorununu gündeme alan ve belli başlı sektör ve konular üzerinden projeler geliştirmek için çalışan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, bu kez de kentte spora ve sporcuya destek veren çalışmalardan söz etmek için kentin dinamikleri ile bir araya geldi. Eğitimden sanata, turizmden tarıma, istihdamdan çevreye her alanda Van’da önemli işler yapmayı hedefleyen Vali Balcı, bu kez de kentte sporla ilgilenenlerle bir araya gelerek spor alanında yapılacak projelerin müjdesini verdi. ‘Spor Van’ projesinin çocukların, gençlerin, Van’ın ve Türkiye’nin projesi olduğunu vurgulayan Vali Balcı, “Spor Van projesini uygulamaya başladığımızda ilimizde sporun altyapısını oluşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

VALİ BALCI, SPORCULARLA BİR ARAYA GELDİ…

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, ‘Spor Van’ projesi kapsamında Gençlik Spor İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Gençlik Spor İlçe Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilimizde görev yapan beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve spor insanları ile Uygulama Otelinde bir araya geldi.

BALCI: SPORU VE EĞİTİMİ SEVEN BİR VALİ OLARAK DAİMA YANINIZDAYIM

Vali Balcı; eğitime, spora dost bir Vali olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin akademik başarıları kadar bedensel, zihinsel ve ruhsal gelişmeleri de çok önemlidir. Anaokul ve ilkokuldan itibaren her çocuğumuzun en az bir spor dalına yönlendirerek sporun içinde olan bireyler yetiştirmeliyiz. Devletimizin imkan, kabiliyet ve potansiyeli ile ilimizde kurum müdürlerimizin hepsi projeyi benimseyerek bütün imkanlarını seferber edeceklerdir. Van'ın geleceği olacak gençlerin yetişmesinde sporu ve eğitimi seven bir Vali olarak daima yanınızdayım” dedi.

BALCI: BAŞLADIĞIMIZDA İLİMİZDE SPORUN ALTYAPISINI OLUŞTURMUŞ OLACAĞIZ

Spor Van projesinin önemine değinen Balcı, “Spor Van projesi çocuklarımızın, gençlerimizin, ilimizin ve ülkemizin projesidir. Spor Van projesini uygulamaya başladığımızda ilimizde sporun altyapısını oluşturmuş olacağız. Her çocuk bir spor dalıyla uğraşmalı veya bir spor dalı hakkında her şeyi bilip onu sevmeli, izleyicisi olmalı. İlimizde bulunan kapalı veya açık özellikli bütün spor tesislerini öğretmen ve antrenörlerimizin emrine veriyoruz” diye aktardı.

“MEVCUT KAPALI SPOR SALONLARIMIZA EK OLMAK ÜZERE 17 KAPALI SPOR SALONU DAHA YAPILACAK”

Balcı, Van’da spor alanında yapılacaklarını da açıklayarak, “Gerek salon sporları gerek doğa sporları olsun her alanda ihtiyaç duyulan malzemeler devamlı olmak üzere temin edilerek sizlere verilecektir. Uygun alanlara sahip okullarımızın basketbol, voleybol vb. branşlarında sahalarının hazırlanması devam etmektedir. Her okulumuzda bu branşlarda sahaların yanında geleneksel oyun alanlarının çizimi de yapılacaktır. Yüzme havuzu olmayan ilçemiz kalmayacak. Mevcut kapalı spor salonlarımıza ek olmak üzere 17 kapalı spor salonu daha yapılacaktır. Sporcu fabrikası en kısa sürede tamamlanacaktır. Engelli bireylerimiz ile özel ilgilenilecektir. Bütün okullarımızda Gençlik Spor Kulüplerinin kurulmasını sağlayacağız. Ulusal ligler, yarışmalarda yarışacak sporcularımıza destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim