ŞEHRİVAN HABER

AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas; Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile görüştü. Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ve Genel Müdürlerin de hazır bulunduğu toplantıda Van’da devam eden sağlık yatırımları ve projeler istişare edildi. Ayrıca doktor atamaları ve erken teşhis amacıyla ihtiyaç duyulan cihazların ivedilikle temini konusunda destek talep edildi.

ARVAS: BAKAN KOCA 800-1000 YATAK KAPASİTELİ BİR PROJE PLANLANARAK ÇALIŞILMASI TALİMATINI VERDİ

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, görüşmede Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde memnuniyeti arttırmak amacıyla aynı kampüs alanı içerisinde Fizik Tedavi, Onkoloji ve Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanelerinin yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi. Bakan Koca’nın yaklaşık 800-1000 yatak kapasiteli bir proje planlanarak çalışılması talimatını verdiğini belirterek şunları kaydetti: “Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi sadece Van’a değil çevre illere de hizmet vermektedir. Bölge Hastanesi olması nedeniyle yaklaşık 2,5 milyon nüfusa hitap eden Hastanede, kalite standartlarını yükseltmek ve toplumsal memnuniyeti arttırmak amacıyla aynı kampüs alanı içinde Fizik Tedavi, Onkoloji ve Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanelerinin yapılmasını talep ettik. Bu sayede yatak kapasitesi iki bini aşacak dolayısıyla Şehir Hastanesi standartlarını yakalamış olacağız. Konu ile ilgili Sayın Bakanımız yaklaşık 800-1000 yatak kapasiteli bir proje planlanarak çalışılması talimatını verdi.”

TOPLANTIDA VAN’A YENİ HASTANELERİN YAPILMASI KONUŞULDU!

Arvas, toplantıda konuşulanlara değinerek, “Toplantıda, proje çalışmaları devam eden 150 yatak kapasiteli Tuşba Devlet Hastanesinin yer tespit çalışmalarının ivedilikle tamamlanması, yer tespit çalışmaları tamamlanmış. Muradiye Devlet Hastanesi (150 Yatak) projesinin ihale edilmesi, büyükşehir kanunu ile birlikte belde statüsünden mahalleye dönüştürülen Bostaniçi’ne yeni bir hastane yapılması, Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi alanı içinde ek bina yapılması, Çakırbey sağlık ocağının programa alınması, il sınırları içinde vakaya ulaşımı kolaylaştıracak şekilde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirtilen 11 noktaya Acil Sağlık İstasyonlarının yapılması, Aşağı Norşin Sağlıklı Hayat Merkezi projesine ödenek tahsis edilmesini konuştuk” dedi.

ARVAS: VAN’IN SAĞLIK ALTYAPISINI YENİ YATIRIMLARLA DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ

Arvas, toplantıda Van genelinde ihtiyaç duyulan branşlarda hekim atamalarının yapılmasının da konuşulduğu belirterek, “Gürpınar Belediyesi tarafından ihalesi yapılmış Diyaliz Merkezi projesinin onaylanması, Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı olarak faaliyet yürüten Van Eğitim Araştırma Hastanesine Eğitim kadrolarının tahsis edilmesi, Van genelinde ihtiyaç duyulan branşlarda hekim atamalarının yapılması, erken teşhis ve tedavi amaçlı hastanelerde eksik olan ünite ve cihazların tamamlanması konularında Sayın Bakanımız ve ekibi ile şehrimiz adına verimli bir toplantı yaptık. Sayın Bakanımızın desteği ile inşallah Van’ın sağlık altyapısını yeni yatırımlarla daha da güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

ARVAS: VAN’I DAHA DA BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Arvas, Van’ı büyütmeye devam edeceklerini dile getirerek, “AK Parti döneminde geçmişten günümüze sağlık politikaları incelendiğinde her geçen gün hizmet çıtası yükselmektedir. Merkezinde sağlıklı insanın olduğu yatırımlarla tüm ilçelerimizde yeni hastaneler ve sağlık tesisleri inşa edildi. Birinci basamak sağlık hizmeti, sağlığın teşviki, koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin daha erişilebilir, kaliteli ve verimli olması amacıyla Sağlık teşkilatımız ile birlikte çabamız ve çalışmalarız devam ediyor. 2018 yılından günümüze kadar Van’da yaptığımız çalışmaların bir kısmını belgesel şeklinde kamuoyu ve hemşerilerimiz ile paylaştık, bizi daha da motive eden güzel dönüşler aldık. 2023 yılı arifesinde Türkiye siyasi tarihinin altın dönemine şahitlik ettiğimiz bu sürecin akamete uğramaması için önümüzdeki yüzyılı inşallah yine, yeniden ve daha güçlü bir şekilde inşa edecek, Van’ı daha da büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim