ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ- ERDAL ERBAŞ

Van’da uzun bir dönem yapılmayan ve salgından dolayı ara ara sekteye uğrayan fuar sektörü, son iki yılın en iyi dönemlerini geçiriyor. Kentin tanıtımı için büyük bir öneme sahip fuarlar, istihdama da katkı sunuyor. Salgından sonra Van’da gerçekleşen Anne Bebek ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı, 60 firma ve 180 bölgenin ilk fuarı olurken, salgından sonra da ziyaretçilere kapılarını açan dördüncü fuar özelliğini de taşıyor. Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Süerler Grup Başkanı Ali Süer, Asya Ajans Fuar Başkanı Süleyman Güler, Atlantik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yaşar, siyasi parti liderleri ve firma birçok firma sahibi katıldı.

VAN’DA FUAR SEZONU SÜRÜYOR

Anne Bebek ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı açılış konuşmasını yapan Atlantik Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Yaşar, şunları söyledi: “Daha önce bölgemizde gerçekleşmemiş ve ilk kez düzenleyeceğimiz Van Anne Bebek ve Çocuk İhtiyaçları Fuarına hepiniz hoş geldiniz. Atlantik Fuarcılık olarak sektöre yeni bir soluk getirmek üretime istihdama tanıtıma katkı sunmak amacıyla Anne Bebek ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’nı gerçekleştiriyoruz. Öncelikle projemize güvenen fuarımıza katılım sağlayan ulusal ve yerel firmalarımıza, bize ilk günden desteklerini esirgemeyen değerli büyüğüm Süleyman Güler’e, Ana Sponsorumuz Süerler Gruba ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları, tüm STK’larımıza teşekkür ediyorum.”

VALİ BİLMEZ: FUARLARI ÇOK ANLAMLI VE DEĞERLİ BULUYORUZ

Fuar açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kentimizde fuarların düzenleniyor olması çok anlamlı ve değerli buluyoruz.” Dedi. Vali Bilmez, “Onun için anne çocuk fuarını düzenleyen Atlantik Fuarcılığa, ev sahibi olarak bu fuar alanını işleten Asya Fuarcılığa, Atlantik Fuarcılığın sponsoru olan Van Süer Grubuna ve bu fuarda stant açan her bir firmamıza hem şahsım hem Van halkı adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu fuar kentimizin ekonomisine fuar açan esnafımıza bereketler hayırlı kazançlar getireceğine inanıyorum.

Hayatın normale dönebilmesi için pandemi kurallarına uymamız konusunda şimdiye kadar duyarlı davranan Van halkının bundan sonra da maske mesafe ve hijyen konusunda duyarlılığa devam etmesi aşı kısmında biraz sıkıntımız var. Ülke ortalamasının az altındayız. Aşı konusunda da hem aşı olmayanların aşı olması 2. ve 3. doz aşısı zamanı gelenlerin de aşılarını olması konusunda herkesin elini taşın altına sokmasını, örnek davranış sergilemesini bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN SÜER: KENTİN TANITIMINA CİDDİ KATKILAR SUNUYORUZ

Süerler Grup Başkanı Ali Süer ise, Anne, Bebek ve Çocuk Fuarının ciddi bir anlam ve öneminin bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: “Biz de bu anlamda Süerler Grup olarak ilimizde yapılan her türlü etkinlikte, ilimizi tanıtacak, bölgemizin başkenti olan ilimizin en iyi şekilde tanıtılması anlamında ciddi katkılar sunuyoruz. Bu anlamda bu fuarı düzenleyen Kadir Bey’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten anne, bebek ve çocuk hayatımızın en önemli parçasıdır. Bölgemizin de fuar merkezi olmasındaki her türlü destekleri sunuyoruz. İlimiz gerek tarihiyle gerekse kültürüyle önemli bir yer arz etmektedir.”

Editör: TE Bilisim