Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, yeni atanan öğretmenlere seminer vererek, deneyimlerini paylaştı.

 

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van'ın Edremit Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atanan 130 aday öğretmene "Tecrübeyle Buluşma" etkinlikleri kapsamında bir seminer verdi. Edremit Belediyesi Süphan Aile Destek Merkezinin konferans salonunda aday öğretmenlerle deneyimlerini paylaşan Rektör Battal, öğretmenlere zorlukların karşısında yılmamaları gerektiğini söyledi. Deprem döneminde yaşadıkları sıkıntılara rağmen üniversiteyi hükümetin verdiği destekle adeta yeniden inşa ettiklerini kaydeden Battal, öğretmenlerin velilerle olumlu ilişkiler kurmasının faydalarından da bahsetti. Öğrencilere ilk aşılamaları gereken şeyin ahlak olduğunun altını çizen Battal, "Sizlerin ülkemize faydalı, ahlaklı ve çalışkan nesiller yetiştireceğine inanıyorum" diye konuştu.

 

Soru cevap şeklinde devam eden etkinlikte, cep telefonunu tüm öğrencilere verdiğini söyleyen Battal, kendisine günün her saatinde ulaşıldığını ve sorunların çözüldüğünü belirtti.

 

Konuşmanın ardından öğretmenlerle fotoğraf çektiren Rektör Battal, Edremit Belediyesi Süphan Aile Destek Merkezini gezerek incelemelerde bulundu. Kadınlara yönelik böyle bir merkezin açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Battal, daha sonra buradan ayrıldı.

 

Programa Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Doğan Nurses, Süphan Anaokulu Müdiresi Ayşegül Kahraman ile yeni atanan öğretmenler katıldı.

Editör: TE Bilisim