ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ERDAL ERBAŞ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Van Ferit Melen Havalimanında bölge rektörleri tarafından karşılandı. Van YYÜ'yü ziyaret eden Özvar ve YÖK heyeti, rektörlük binası önünde üniversitenin senato üyeleri ve dekanlar tarafından karşılandıktan sonra halk oyunları gösterisini izledi. Rektörlük Şeref Defteri'ni imzalayan Özvar, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerin içinde bulunduğu durumu yakından takip etmek, üniversite yönetimi, senato üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelerek yükseköğretimin geleceği hakkında istişare etmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, daha sonra bölge üniversitesi rektörleriyle (Van Hâkkari, Bitlis Eren, Muş Alparslan, Ağrı İbrahim Çeçen, Iğdır, Batman Siirt ve Bingöl) senato salonunda bir araya geldi. Van ziyaretinde öğrencilerle buluşan, Van’daki yöneticilerin de olduğu iftara katılan Özvar, gece saatlerinde Van’dan ayrıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, çeşitli temas ve incelemelerde ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a geldi. Kentte konuşan Özvar, Yüzüncü Yıl Üniversitesinin tarihine vurgu yaparak sadece Van’a değil aynı zamanda bölgeye hem de daha da ötesinde Türkiye’nin yükseköğretimine hizmet veren üniversitelerimizden bir tanesi olduğunun altını çizdi.

ÜNİVERSİTELERİN GELECEĞİ VAN’DA MASAYA YATIRILDI

Van’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bugün Van’da bulunuyoruz. Bu güzel ilimizin Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli hocamızın daveti üzerine burada bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere üniversitelerimize yaklaşık 6 aydan beri belli aralıklarla ziyarete bulunuyoruz. Bu ziyaretlerimizin en önemli gerekçesi veya sebebi üniversitelerimizin içinde bulunduğu durumu yakından takip etmek ve izlemektir. Üniversitelerimizin yönetimiyle çok kıymetli senato ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek öğrencilerimizle hasbihal etmek. Üniversite ve Türkiye’deki yükseköğretimin geleceği hakkında onlarla istişarelerde bulunmak istiyoruz. Bu maksatla üniversitelerimizi geziyoruz.” Dedi.

“İKTİSADİ VE KALKINMA KONULARINDA FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ”

Bölgeye olan ziyaretlerinin artacağını belirten Özvar, şöyle devam etti: “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türkiye’nin neredeyse yarım asra yaklaşan geçmişiyle, tarihiyle sadece Van’a değil aynı zamanda bölgeye hem de daha da ötesinde Türkiye’nin yükseköğretimine hizmet veren üniversitelerimizden bir tanesidir. Burada sadece Van YYÜ paydaşlarıyla ya da yönetimiyle bir araya gelmeyeceğiz, aynı zamanda mücavir illerimizde bulunan üniversite rektörlerimizle birlikte bölgesel, iktisadi ve kalkınma konularında fikir alışverişinde bulunacağız. Üniversitelerimizden beklediğimiz en önemli misyonların başında bulundukları şehirlerin iktisadi gelişimlerine ellerindeki bilgi birikimleriyle destek vermeleridir. Tabi, sadece rektörlerle toplantı yapmayacağız. Bölgenin ileri gelen ticaret ve sanayi kuruluşlarıyla bir araya gelmek suretiyle muhtemel işbirlikleri konusunu değerlendireceğiz. Bu ziyaretlerimiz devam edecektir. Üniversiteler bizlerin baş tacıdır. Bu anlamda ülkemizin nadide kuruluşlarıdır. Üniversitelerin gelişmesi, kalkınması, eğitim öğretim ve araştırmada kalite standartlılarının yükseltilmesi YÖK olarak en büyük hedefimizdir”

REKTÖR ŞEVLİ’DEN YÖK BAŞKANI ÖZVAR’A TEŞEKKÜR…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ise, şunları söyledi: “Saygıdeğer YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar hocaya ilimize ve üniversitemize ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu ziyareti aynı zamanda üniversitemizin 40’ncı yılına da denk geldi. Güzel bir karşılamayla inşallah sizleri hem senato ve yönetim kurulumuzla buluşturacağız. Van ve üniversitemiz ziyaretlerinizden son derece memnun olmuştur.”

Editör: TE Bilisim