ŞEHRİVAN HABER: ŞABAN BEYAZSAÇ-ERDAL ERBAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde çocuklar ve hemşireler fidan dikimi gerçekleştirdi. Dursun Odabaşı Tıp Merkezinin yanında bulunun alana hemşireler ve çocuklar tarafından fidanlar dikildi. Fidan dikim etkinliğine Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Ümit Haluk İliklerden, hemşireler ve birçok anaokulu öğrencisi katıldı.

DAHA YEŞİL BİR VAN, DAHA YEŞİL BİR VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNÜVERİSTESİ

Etkinlikte konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli,“Bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 11 Kasımı milli ağaçlandırma günü ilan etmişti. 2019 yılından bu yana 11 Kasım’da saat 11.11‘de üniversitemizde bu etkinlik kapsamında üniversitemizin değişik yerlerinde fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. 2019 yılı da 1111 ceviz ağacı diktik. Tabi bunların önemli bir kısmı büyüdü verim alamaya başladık. Bugünde farklı anaokullarımızdan yavrularımız ve çocuklarımızla hem Van Dursun Odabaşı Tıp Merkezi hemşireleri ile hem de hemşirelik bölümü öğrencileriyle bu alanda fidan dikimi gerçekleştirdik. İnşallah daha yeşil bir Van, daha yeşil bir Van Yüzüncü Yıl Ünüveristesi ve daha yeşil bir Türkiye için her zaman ağaç dikimine önem vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

REKTÖR ŞEVLİ: “1111 FİDAN DİKMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bugün burada Hemşirelerimizin anısına fidan dikimi gerçekleştiğini belirten Rektör Şevli sözlerini şöyle tamamladı: “Bugünde 11 kasım 2021 günü burada 1111 fidan dikimi gereçekleştirdik. Kovit 19 pandemi mücadele kapsamında özelikle Dursun Odabaşı Tıp Merkezimizdeki sağlık çalışanları büyük bir özveri ile çalıştılar. Biz de bugünkü ağaç dikim etkinliğimizde özellikle hemşirelerimizle buluşmak istedik. Onların anısına bu ormanımızı etkinlik alanı olarak beliledik. Her yıl üniversitemizin mastır planında belirlediğimiz alanlara 1111 fidan dikmeye devam edeceğiz.”

MESLEKTAŞLARIMIZIN AZİZ HATIRALARINI YAŞATACAĞIZ

Türk Hemşireler Derneği Van Temsilcisi Uzman Hemşire Velat Cangüleç, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak kabul edilen COVID-19 salgını ile mücadele kesintisiz devam etmektedir. İnsanları yaşatmak uğruna kendi yaşantısını feda eden hemşireleri ve diğer sağlık emekçilerini saygı ve minnetle anıyoruz. Türk Hemşireler Derneği tarafından, ülkemizin her ilinde meslek hastalıkları nedeniyle yitirdiğimiz meslektaşlarımızın aziz hatıralarını yaşatmak, insan hayatının kutsallığına inanan, yaşatmayı ve yaşamı sürdürmeyi görev addeden hemşirelerin verdikleri mücadeleyi gelecek nesillerimize aktarmak ve daha yeşil bir Türkiye için hemşire hatıra ormanı oluşturma etkinliği gerçekleştirilmektedir” ifadelerine kullandı.

FİDANLAR ÇOCUKLARIN ELİYLE ÇOCUKLARIN ANISINA DİKİLDİ

Öte yandan etkinlikte Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği adıyla bilinen UCİM de yer aldı. Bu etkinlikte görüş veren derneğin il temsilcisi Gülcan Gözcü, etkinlikte fidanların çocukların eliyle çocukların hatırası olarak toprakla buluştuğunu söyledi. Gözcü ayrıca: “Bugün burada bir çocuk hatıra ormanı kurduk. Türkiye’de dünyada bir ilk oldu. Aslımda esas amacımız istismar konusunda farkındalık yaratabilmek. Çocuk istismarı maalesef küresel bir sorun, sadece ülkemize has değil dünya genelinde var olan bir problem ve çok canımızı yakan bir sorun. Bizler toplumu, kişileri, kurumları ve çocuklarımızı bilinçlendirme yönünde adımlar atmak zorundayız. Bu anlamda işin ucundan bir nebze olsun tutarak biz işe başladık. Çocuklar vatandır dedik mücadeleye koyulduk. Bu çocuk ormanında yetişen fidanlar büyüdükçe dünya güzelleşsin, çocuklarız huzur bulsun. Ormanımız çocuklara güzellik getirsin, düzeni değiştirsin umarım. Bizde burada çocuklar adına 1000 tane fidan diktik.”

Editör: TE Bilisim