Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) idari personeline yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitim semineri verildi.

 

Van YYÜ Genel Sekreterlik İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu tarafından Cengiz Andiç Kültür Merkezinde genel sekreterlik ve oraya bağlı idari birimlerin personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi semineri verildi.

 

YYÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Uzun, semineri üniversite personelinin iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, iş sağlığı ve güvenliği konusunun çalışanlar ve kurum açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti. YYÜ olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda 2016 yılında tehlike sınıflarına ayrılmış 5 ayrı konuda kurullar oluşturduklarını söyleyen Prof. Dr. Uzun,

 

"İş sağlığı ve güvenliği aslında bir yaşam biçimidir. Biz eğer bu yaşam biçimini iş hayatımızda gerekli önlemleri alarak uygularsak, kazaları engellemiş oluruz. Onun için burada verilecek bilgiler çerçevesinde hepimiz iş sağlığı ve güvenliğinin gerektirdiği önlemleri alarak işlerimizi yapmalıyız ki kötü sonuçları olarak kazalara maruz kalmayalım. Bu seminerin hayırlara vesile olmasını diliyorum." Şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Uzun'un konuşmasının ardından YYÜ Güvenlik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bilici tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" başlıklı seminer verildi.

 

Seminere Personel Daire Başkanlığı Şube Müdürü Cahit Tekin, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Nuray Haytabaşı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Belma Erge. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Pınar Aslan, Rektörlük Yazı İşleri Şube Müdürü Abdullah Öztürkçü, Kütüphane Daire Başkanlığı Şube Müdürü Günay Kamiloğlu ve idari personel katıldı.

Editör: TE Bilisim