1 Kasım seçimlerinde Van’dan 1’inci sıra adayı olarak seçilen fakat ‘bakan’lık verilmeyen Beşir Atalay, AK Parti’nin diğer milletvekili Burhan Kayatürk ile birlikte Van’a geldi. Seçim sonrası Van’daki ilk önemli teması gerçekleştiren ikili seçim öncesi Van’a özgü olarak tasarlanan Van seçim beyannamesini hayata geçirmek için startı verdiklerini açıkladı. Seçim öncesi de her fırsatta Van’a çok iş yapacağız diyen Atalay, ilk ve en önemli adım olan Van Güç Birliği Platformu’nun çalışmalara başlayacağını açıkladı.

 

Ak Parti Aralık ayı danışma meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Burhan Kayatürk ile birlikte esas gündemlerinin Van olduğuna dikkat çekti. İlk defa bir il seçim beyannamesinin yayınladığını anımsatan Atalay, “Bu bizim için önümüzde bir taahhüttür. Van Seçim Beyannamesinde Van’da hangi konular üzerinde çalışacağız, ilçelerimizde hangi konularda çalışacağız burada hepsi yazıyor. Nasıl partimizin seçim beyannamesi hükümet programı haline geliyorsa bizim Van ile ilgili seçim beyannamesi bizim için görevdir. Van için en acil olan konu ise Van Güç Birliği Platformu kuracağız. Van’ın bütün konularını burada tartışacağız, karar alacağız ve takip edeceğiz. Bu çalışmamızı şu anda yürütüyoruz. Van Valisi ile 4 saat toplantı yaptık. Zaten kendileri bu konularda epey hazırlıklar yapmışlardı. İnşallah güç birliği ile ilgili çalışmalar tamamlanıyor. Sanıyorum yılbaşında ilk toplantıyı yapacağız o zaman göreceksiniz Van’da atmosfer çok değişecek. Van’da sivil, siyaset, kamu ve bütün kesim orada buluşacak ve Van’ın bütün meselelerini orada değerlendireceğiz. Van’ın yatırımları, sınır ticareti, turizmi, sanayisi, eğitimi, sağlığı her konuyu gündeme getireceğiz.” Dedi.  

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van İl Başkanlığı Aralık ayı danışma meclisi toplantısını il binasında milletvekili Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Gevaş Belediye bakanı Sinan Hakan ve teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Zahir Soğanda yaptı. 1 Kasım genel seçimlerinin ardından yapılan ilk danışma meclis toplantısı olduğuna dikkat çeken Soğanda, genel seçimlerinin ülke ve memleket için hayırlı geçtiğini kaydetti. Soğanda, “Yeniden iktidar olmamız için yeniden istikrarın olması için siz üzerinize düşeni fazlasıyla yerine getirdiniz. Hep birlikte omuz omuza iyi bir sınav verdik. Bu süreçte yanımızda olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hepinizin emeği çok büyük. Ülkemizin ve Van’ımızın geleceği için büyük bir çalışma bu. Tek başımıza iktidar olma müşerrefine bizi erdirdiği içinde yüce rabbime şükürler olsun.” İfadelerine yer verdi.

 

“2019’A HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR”

Memlekette halkın belediyecilikle de buluşturulması gerektiğine işaret eden Soğanda, “Türkiye’nin her tarafında ak belediyeler iş başında ve muazzam bir şekilde çalışmaya devam ediyordular. Ama Van’ımıza 3 gündür kar yağmış hala ana arter yollar açılmamış, hala kaldırımlar açılmamış. İnsanlarımız yürüyemiyor. Büyükşehir belediyesi olmuşuz, merkezi hükümet tarafından her ay trilyonlarca para aktarılıyor, halkımız vergisini veriyor, suyun parasını ödüyor ama maalesef hizmeti doğru düzgün göremiyor. Çevrede adam akıllı bir iş makinası göremiyoruz. Dolayıyla 2019 yılında şimdiden hepimizin hazırlıklı olması gerekiyor. 2 hafta önce il başkanları toplantısında sayın başbakanımızın hepinize selamları vardı. Özellikle şimdiden ak kadroların yeniden hiç ara vermeden çalışmaya başlaması gerektiğini söylediler. Dolayısıyla 2019’a da bu kadrolarla hazırlanmamız gerekiyor. Ayrıca teşkilatımıza yönelik bazı hesaplar açılmış. Bunların hiçbirisi ile teşkilatımızın alakası yoktur. Bu hesaplar tamamen teşkilatlarımızı karalamaya dönük açılmış hesaplardır. Hiçbir şekilde bizimle alakası bulunmamaktadır. Bunu burada belirtmek isterim. İl başkanı olarak bununla ilgili yasal işlem başlattım. Bu hesapların bazıları kapatıldı diğerleri ile ilgili ise yasal işlemler devam ediyor.” Şeklinde konuştu.

 

KAYATÜRK: SAYIN BAŞBAKAN YARDIMCIM HOŞ GELDİNİZ

Soğanda’nın ardından kürsüye çıkan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Ak Partinin yaptığı ve yapacağı çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu. Kayatürk, “Sayın başbakan yardımcım değerli il başkanımız ve teşkilatımızın önemli kişilikler, dava arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. 1 ay kadar bir süre geçti. Ankara da çok yoğunduk. Yemin töreni yapıldı, bakanlar kurulu vs. işler vardı. 1 Kasım’ın üzerinden bir ay geçti. Allaha hamdolsun Türkiye’de her şey değişti. Her şey tek tek olmaya başladı. Halkın desteği ile tekrar kaldığımız yerden güzel yarınlar için büyük bir mücadele başlatıyoruz. Van halkı bize ciddi bir güç katarak bizleri meclise gönderdi. Oylarımızı yüzde 50 civarında artırdık. Bu başarıyı teşkilatlarımıza ve halkımıza borçluyuz. Bütün teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz Allah sizden razı olsun.” Diye belirtti.

 

“HASSAS BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

Hassas bir dönemden geçildiğini belirten Kayatürk, “Bu dönemde de Türkiye Allah’ın izni ile sizlerin de duasıyla bu dönemi de selamet içerisinde atlatacağız. Tabi bizim geçmişte verdiğimiz sözler ve vaatler var. Ak Partinin öbür partilerden farkı tarafı verdiği sözü tutan verdiği vaatleri yerine getiren bir harekettir. İnşallah yılbaşından itibaren asgari ücreti bin 300 olmasıyla birlikte verilen sözler, vaatler tek tek kanunlaşacak ve insanlarımızın hizmetine sunulacak. Van’da hiçbir dönemde olmamış bir çalışmanın içerisine gireceğiz. Sayın bakanımın bu konuya birazdan değinecek. Van güç platformuyla Van’daki herkesi bir araya getirerek Van’ımızın hak ettiği tanıtımı, hak ettiği yatırımı, hak ettiği hizmeti ortaya koymak için Beşir hocanın önderliğinde büyük bir çabanın içerisinde olacağız. Burada bütün siyasi ve bürokratik dinamikleri devreye koyacağız. Van’ı bütün Türkiye’ye tanıtıp özel sektörün, devletin memlekete gelmesi için elimizden gelenini yapacağız.” Dedi.

 

KAYATÜRK: HÜKÜMETİMİZ BÜYÜK AZİM İLE ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

Mecliste de önemli görevlerinin olduğunu vurgulayan Kayatürk, meclisteki en önemli görevin Beşir Atalay’a verildiğini dile getirdi. Kayatürk, “Eğitim, kültür, turizm, gençlik ve spor bunların hepsini bünyesinde tutan komisyonun başında Beşir hoca olacak. Ayrıca benimde AB karma parlamentosunda hem uyum komisyonunda asil olarak ayrıca Avrupa konseyinde yedek olarak çalışacağım. Bununla birlikte Asya parlamenterler asamblesinin Türkiye başkanlığını da inşallah birlikte yürüteceğiz. Birçok görevimiz olacak ancak hiçbir görev bizi Ak Parti Van için birçok şeyler yapmaktan alıkoyamayacak. Bizim için en önemli görev Van’da görev yapmaktır. Ben dikkat ettim Beşir hoca Ankara’daki işlerden çok kendisini Van güç platformuna vermek istiyor. Her yerde Van’da için çalışma yapacağız. Tekstil kentin bir an önce ayağa kalkması için çaba göstereceğiz. Biliyorsunuz tekstil kentte bir firma çalışmaya başladı. 200 kişilik grup şuan orada çalışmaya başladı. Doğalgaz gitti oraya. 20 küsur firmada önümüzdeki aylarda yerleşecek. 7 Haziran’dan sonra şiddet ortamı olmasaydı, terör olayları yaşanmasaydı belki şimdi orada 26 firma çalışıyor olacaktı. İnsanlar endişe ettiler ama şimdi o endişe azalmaya başladı. Daha büyük yatırımların Van’a gelmesi için çaba gösteriyoruz. Rusya uçağı ile ilgili hepinizin kafasında soru işaretleri var ama hükümetimiz bu konuda büyük azim ile çalışma yürütüyor. İnşallah bunu da hep birlikte aşacağız.” Şeklinde konuştu.  

 

ATALAY: BÖLGEDE ÇALIŞMALARIN DENETLENMESİ ÇOK ÖNEMLİDİR

Kayatürk’ün ardından konuşan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, daha çok yeni dönem için neler yapacaklarını, neler yapabileceklerini paylaşmak istediğini kaydetti. Atalay, “1 Kasım seçimlerinden sonraki ilk danışma meclisi toplantımızı gerçekleştiriyoruz ve aynı zamanda Türkiye de yeni bir düzenin kurulduğu ve hükümetimizin güvenoyu aldığı, çalışmalarına başladığı, meclisin yeni yeni çalışmaya başladığı ve bizimde hem seçim bölgemizle ilgili hem de meclis çalışmalarıyla ilgili yeni görevlerimizi de aldığımız yeni bir dönem içerisine girdik. Hem Van’da hem genelde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 7 Haziran seçimlerine göre 1 Kasım seçimi önemli bir fark oluşturdu. Bölgede Van başta olmak üzere bütün illerde oylarımız arttı. Bunu çok önemli bir gelişme olarak görüyoruz.  Ankara’da da bunu konuştuk ve paylaştık.  Tabi hükümetimiz önümüzdeki dönemde bu bölgelerde sağlamış olduğumuz başarıyı hem hükümetimiz hem partimiz iyi değerlendirmek durumundadır. Bizler bunu hükümetimize de partimize de en etkili şekilde anlattık, anlatıyoruz. Bu dönemde AK Parti’ye bu dönüşün iyi değerlendirilmesi ve bunun daha da arttırılması için de bölgede çalışmaların denetlenmesi çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

 

“HERKESLE DİYALOG HALİNDE OLMAMIZ GEREKİYOR”

Hükümetin bölgeye dönük, bundan sonra oylarını daha da arttırıcı çalışmalar yapacağını kaydeden Atalay, “Tabi bu açıdan bizlere de çok iş düşüyor. Bütün teşkilatlarımıza, milletvekillerimize, meclis üyelerimize ve hepimize bu konuda büyük görevler düşüyor. Seçimlerde Van’da oyumuzu yüzde 50 arttırarak büyük bir başarı elde ettik. Yurtdışı oylarla birlikte 150 bine yakın oy aldık, bu artış bizim için çok önemlidir. Küçük bir oy ile 3.vekili çıkaramadık o da içimizde bir ukde olarak kaldı. Fakat şunu gördük, iyi bir sistemle, tam bir kardeşlik duygusu içerisinde çalışmalarımızı yürütürsek, sonucunu alabiliyoruz.  Özellikle Van’da ve ilçelerinde Ak Parti tabanın geniş olduğunu görebiliyoruz. Halen bu oyumuzun çok ötesinde bir oy potansiyelimiz var. Bunun için hepimize seçimden sonraki dönemlerde, büyük işler düşüyor. Vatandaşlarımızla ilişkilerimizi daha çok arttırmak durumundayız. Sevgi ile herkesle diyalog halinde olmamız gerekiyor.” Dedi.

 

ATALAY: DAHA İYİ DİYALOGLAR KURULABİLİR

Ak Parti’ye oy versin vermesin bütün herkesle diyalog halinde olacaklarını, Ak Parti’yi bir sevgi hareketi haline getirebildiklerinde çalışma alanlarının genişleyeceğine işaret eden Atalay, “Bu bir Güleryüz’e, fedakârlığa, ilgiye bağlıdır. Seçim dönemleri dışında neler yapabiliriz, bu seçimden sonraki dönemde nasıl bir strateji izleyelim, insanlarımızı nasıl kazanalım, seçim dönemlerine tekrardan nasıl hazırlanalım, değerli Belediye Başkanlarımızla bunları paylaşalım, onlar ne yapabilir diye bilgi alışverişinde bulunalım. Ben bu dönemi sulh dönemi olarak görüyorum.  Seçim dönemi vs. insanlar ilişkilerin zorlaştığı dönemler olduğu için ama bu ara sulh dönemleri, ilişkileri çok daha iyi yürütme dönemleridir. Gerginlikler yoktur, daha iyi diyaloglar kurulabilir. Bunu kendi aramızda bir müzakere edelim. Hem burada hem il başkanlığımızın başkanlığında, hem ilçelerimiz kendi içinde bunu bir müzakere etsinler. Kadın kollarımız ve gencik kollarımız aynı şekilde uygulasınlar önümüzdeki dönemin bir faaliyeti olarak uygulayalım. Tabi biraz önce söylediğimiz hususu, Van’daki başarımızı, bölgedeki Ak Parti’ye tekrar dönüşünü eskiden olduğu gibi Kürt vatandaşlarımızın HDP’den tekrar Ak Parti’ye dönüşünü, bunun önemini, bunun değerini Ankara’da çok etkili anlattık. Başbakan dahi, arkadaşlarımıza hem yazılı olarak verdik hem de her platformda bunu anlattık ve anlatmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.  

 

“YILBAŞINDAN İTİBAREN UYGULANACAK”

Bölgenin ve Van’ın Ankara’daki güçlü temsilinde hiçbir eksiklik olmayacağını ve bunun omuzlarında bir yük olduğuna vurgu yapan Atalay, “Onun gereğini en uygun şartlarda sürekli yerine getireceğiz. Tabi hükümet kuruldu çalışmaya başladı önünde dış politika sorunları var doğrusu çok şey söylemiyoruz bu konuda. Ülkemize, hükümetimize bu konuda başarılarının devam etmesini diliyoruz. Bütün bu sorunları ülkemiz için hayırlı bir şekilde çözüme ulaştırırlar. Zaten bu konuda devletin zirvesi gerekli açıklamaları yapıyorlar. Hükümetin iç politikaya dönük çalışmaları devam ediyor. Asgari ücretle ilgili hükümet toplantısını yaptı, kararını aldı. Yeni Çalışma Bakanımızda açıkladı asgari ücret 1300 TL’ye çıkıyor ve yılbaşından itibaren uygulanacak. Taşeronlarla ilgili, emeklilerle ilgili, asgari ücretle ilgili seçimde bize biraz daha kısa vadeli taahhütlerimiz vardı. Hükümet bunları 3 ay olarak planladı 3 ay içinde bunları hepsi gerçekleşecek. Şimdi yasal düzenleme gerektiriyor onlarda yapılacak. Seçim vaatleri olarak sunduğumuz her şeyi hükümet şu an gerçekleştirme çalışmaları yapıyor. Hatırlarsanız 2002 yılında hükümet olduğumuz da bir acil eylem planı yapmıştık ve 3 ay, 6 ay, 1 yıl,  2 yıl, 3 yıl…” diye belirtti.  

 

ATALAY: BURHAN BEY KARDEŞİMLE ÇALIŞACAĞIZ

Yapılacak reformları takvime bağladıklarını kaydeden Atalay, “Şimdi de benzer bir çalışma hükümet yaptı, muhtemelen önümüzdeki hafta hükümet bunu açıklayacak. Yani hangi tarihe kadar hükümet neler yapacak, hangi reformlar yapılacak hükümet eylem planı hazırladı onu açıklayacak. Bunu kendimiz içinde bağlayıcı program olarak görüyoruz. Ama ilk 3 ayda değişik sosyal kesimlere dönük, taahhütlerimiz gerçekleştirilmiş olacak. Önümüzde çok istikrarlı bir 4 yıl var, önümüzde bir seçim yok 2019’a kadar eğer önümüzde bir anayasa çalışma olursa belki bir referandum gerçekleşebilir ama daha o konuda zemin yoklamaları var onun dışında da 4 yıl rahat, huzurlu, istikrarlı bir çalışma dönemidir.  Ülkemizin hemen hemen bütün meseleleri, kısa vadeli, uzun vadeli olarak gerçekleşecek, mecliste de iyi bir çoğunluğumuz var inşallah hepsini gerçekleştireceğiz. Tabi biz Van olarak baktığımızda Burhan Bey değerli kardeşimle çalışacağız. Meclisteki işlerimiz var, Ankara’daki işlerimiz var, kafamız daha çok Van ile meşgul. Meclisin ana komisyonlarından, en önemlilerinden birinin sorumluluğu verildi. Ben bir akademisyenim, eğitimciyim, dolayısıyla eğitim, kültür, gençlik komisyonun başkanlığının bana verilmesi tabi o açıdan önemli onu en iyi şekilde inşallah değerlendiririz. Hükümetimizin 2002’den bu yana belki gereğince ağırlık vermede bazen ihmalimiz olan eğitim, gençlik, kültür gibi konular beyannamemiz var, hükümet programımız var bu konular ön plana çıkacak. Yani b dönemde bu 3 konuda önemli taahhütlerimiz var.” şeklinde konuştu.

 

“VAN GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU KURACAĞIZ”

Burhan Kayatürk’ün 3-4 ayrı komisyonda görevi olduğunu anımsatan Atalay, “”Tabi meclisteki grup yönetimimizde görevi var ayrıca AB uyum komisyonunda görevi var, Asya-Pasifik parlamenterler birliğinde Türkiye’yi temsil edecek, parlamento komisyonuna da katılacak. Burhan Bey’in çok iyi yabancı dilleri ve uluslararası tecrübesi olduğu için hem dışarıda hem içeride hem AB ile ilgili önemli meclis görevleri verilmiş durumda. Esas gündemimiz bizim Van. İlk defa bir il seçim beyannamesi yayınladı. Bu bizim için önümüzde bir taahhüttür. Van Seçim Beyannamesinde Van’da hangi konular üzerinde çalışacağız, ilçelerimizde hangi konularda çalışacağız burada hepsi yazıyor.  Nasıl partimizin seçim beyannamesi hükümet programı haline geliyorsa bizim Van ile ilgili seçim beyannamesi bizim için görevdir.  Van için en acil olan konu ise;  Van Güç Birliği Platformu kuracağız. Van’ın bütün konularını burada tartışacağız, karar alacağız ve takip edeceğiz. Bu çalışmamızı şu anda yürütüyoruz. Dün Van Valisi ile 4 saat toplantı yaptık. Zaten kendileri bu konularda epey hazırlıklar yapmışlardı. İnşallah güç birliği ile ilgili çalışmalar tamamlanıyor. Sanıyorum yılbaşında ilk toplantıyı yapacağız o zaman göreceksiniz Van ‘da atmosfer çok değişecek. Van’da sivil, siyaset, kamu ve bütün kesim orada buluşacak ve Van’ın bütün meselelerini orada değerlendireceğiz. Van’ın yatırımları, sınır ticareti, turizmi, sanayisi, eğitimi, sağlığı her konuyu gündeme getireceğiz.” Dedi.  

 

ATALAY: BÜTÜN BOYUTLARIYLA VAN’I TARTIŞIYORUZ

Valisinden kamu yöneticilerine kadar herkesi kapsayacak bir çalışma olduğuna vurgu yapan Atalay, “Biz de Ankara’da bunun takipçisi olacağız. Onun toplantıları bizim için önemli olacak. Orada görülecek toplantıları bizim için önemli olacak. İlgili Bakanlarımızı Van’a davet edeceğiz onlar da bu toplantılara katılacak. İlk toplantıya olmazsa bile ikinci toplantıya Kalkınma Bakanımız da davet edeceğiz, şimdiden bu görüşmeleri yapıyoruz.  Ama ben size şunu söyleyeyim Van hiçbir zamanda olmadığı gibi planlı bir şekilde çalışma dönemine girecek, Van ile ilgili yapılacakları bu dönem en yüksek seviye çıkaracağız. Her bakanlıkta ve her konuda bütün ilçelerimizi kapsayacak şekilde bütün meseleler takip edilecektir bundan bütün arkadaşlarımız emin olsun. Zaten her ay danışma meclisimizi düzenli yapacağız. Bizde onlara mutlaka katılacağız, bundan sonra Van’a gelişimiz mutlaka daha sık olacak onu Burhan Bey ile planlıyoruz, birimizin işi olursa diğeri gelecek. Van ile ilgili geliş gidişlerimiz daha sık olacak. Güç Birliği toplantılarına mutlak surette katılacağız ama Danışma Meclisi toplantıları da bizim için önemli hem sizleri bilgilendireceğiz hem de kapalı kısımda sizleri dinleyeceğiz.  Yerel yöneticilerimizin sunumları olacak, teşkilatlarımızın sunumları olacak. Parti çalışmalarımızı burada daha etkili yürütürüz onu tartışacağız. Van seçim beyannamemizdeki bu konuların hepsi önümüzde. İnşallah bu dönemi çok verimli bir dönem halinde geçirmek için gerekenler yapılacak.  Her şey gözden geçiriyoruz, bütün boyutlarıyla Van’ı tartışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

“ÖZELLİKLE İL VE İLÇE BAŞKANLARIMDAN ÖZEN BEKLİYORUM”

Van’a her gelişlerinde ilçeleri de ziyaret edeceklerini söyleyen Atalay, “İlçelerimizde bu toplantılarımızı yapacağız. İlçelerimiz daima bu çalışmaların içinde olacak. Vatandaşlarımızın değişik talepleri oluyor. Bizleri Van’a geldiğimiz zaman vatandaşlarımızın bu sorunuyla ilgileniyoruz. Burada bir sistem yürüsün istiyoruz. Rastgele takipsiz kalmasın diye burada danışmanlığımız var ve il başkanlığımız var. Bütün bireysel talepler bu kanallar üzerinden bize gelsin. Van’da danışmanlığımız var. Benim ayrıca Ankara’da danışmanlığım var. Önümüzdeki günlerde benim de Van’da bir danışmanlığım olacak. İlçelerimizdeki bütün talepler il başkanlığımıza gelecek. Bu talepleri danışmanlarımız çözmeye çalışacak. Talepler alınırken mutlaka telefonlar alınsın ve geri dönüş yapılsın. Bu sistemi yürütürsek herkes rahat eder ve vatandaşlarımız da zorluk içinde kalmaz. Mümkün olduğunca insanlarımızın talepleri de burada çözülmeye çalışılsın. Bu konuda özellikle il ve ilçe başkanlarımdan özen bekliyorum. Yani vatandaşlarımız geldiğinde geri dönüş olsun.” Diye belirtti.  

 

ATALAY: KÜÇÜK İŞLERLE UĞRAŞMAYACAĞIZ

Van’da her şeyin değişeceğini, güç birliği ile Van’ı değiştireceklerinin teminatını veren Atalay, “İlk defa Van’ın sorunlarını Vanlılar dile getirecek. Şehir bir bütün halinde meselelerinin yürütecek.  Bir diğer konu ise Danışma Meclisimizin ana konu maddesi olan vatandaşlarımıza daha fazla ulaşabilmektir ve daha fazla vatandaşımızı kazanabilmektir. Bu çalışma alanı partimizin özel alanıdır inşallah hep birlikte bunu da çözeceğiz hiçbir kaygınız olmasın. Milletimizin verdiği bu desteği layığı ile yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız. Elimizden geleni daha fazla yapacağız. Bir istirhamım olacak küçük işlerle uğraşmayacağız. Dedikodu gibi birbirini yıpratma konularına hiç girmeyelim, kardeşliğimiz hepsinden önemlidir.  Partimiz bu manada daha güçlü olur. Biz o tür işlerle uğraşırsak kendimizi zayıflatırız. Bu tür işleri işitmek istemiyorum, gereksiz şeylerle uğraşmayalım biz hayırlı yolun yolcusuyuz.” Şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalarının ardından danışma meclis toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

 

VAN GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU NEDİR?

AK Parti’nin 1 Kasım seçimleri öncesi Beşir Atalay önderliğinde hazırlanan Van Beyannamesi’nde yer alan Van Güç Birliği Platformu ile ilgili olarak şu ifadelere yer veriliyor: “Bu platform kurumsal olarak mütevelli heyet, yönetim kurulu, üniversite ihtisasas kurulları, sekretaryadan oluşacaktır. Mütevelli heyete; vali, milletvekilleri, belediye başkanları, üniversite rektörü, meslek kuruluşları ve meslek odaları başkanları, iş dünyası ve sanayicilerin temsilcileri, sendika, vakfı ve sosyal yardım dernekleri ile basın kuruluşlarının temsilcileri yer alacaktır. Kısacası bu platform, Van’ı temsil edecektir. Gönüllülük esasında göre hareket edecek ve Van’da ortak aklın adresi haline gelecektir. Van’ın her türlü meseleleri ve çalışmaları bu platform bünyesinde masaya yatırılacaktır. Van’da herkes ve her kesim burada temsil edilecektir. Kamuoyu ve vatandaşlar sağlıklı ve şeffaf bir şekilde bilgilendirilecektir. Van’da ne tür gelişmeler olduğu her kesime anlatılacaktır. Van Güçbirliği Platformu düzenli aralıklarla toplanacak, bunun dışında Güçbirliği Platformu üyeleri ihtiyaç duyulduğunda da bir araya gelecektir. Van Güçbirliği Platformu, Kentin ekonomisi, sanayi, ticaret, eğitim, sağlık, gıda, tarım ve hayvancılık, gençlik ve spor, belediye hizmetleri, özel sektör yatırımları ve hizmetlerin ele alınması gibi bir çok konuda önemli kararlar alınması ve bu kararların uygulanması noktasında önemli bir aktör olacaktır.”

 

AJANDADA BAŞKA NELER VAR?

 

Ak Parti’nin Van için hazırladığı o beyannamede Van’ın önemli ve acil olarak çözülmesi öngörülen sorunları ve yatırımları ile ilgili olarak ise belli başlı şu başlıklar yer alıyor:

 

-HAYVANCILIK İHTİSAS OSB KURULMASI

-OSB’DE SERBEST BÖLGE KURULMASI

-KAPIKÖY’ÜN MODERNİZASYONUN TAMAMLANMASI

-ÇALDIRAN-ÇİLLİ SINIR KAPISININ AÇILMASI

-ÖZALP-SARAY KORİDORUNUN TİCARET KORİDORU İLAN EDİLMESİ.

-FERİT MELEN’İN ULUSLARARASI UÇUŞLARA AÇILMASI

-VAN’A İKİNCİ ÜNİVERSİTE KURULMASI

-AÇIK PARK ALANLARI OLUŞTURULMASI

-VAN ÇEVRE YOLUNUN TAMAMLANMASI

-VAN-TATVAN HIZLI TREN HATTININ PROJELENDİRİLMESİ

-VAN-ÇATAK-HABUR KARAYOLUNUN YAPILMASI

-KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN BAŞLATILMASI

-VANGÖLÜ’NÜN KORUNMASINA YÖNELİK DÜZENLEMELERİN YAPILMASI

-VAN GÜNEŞ ENERJİSİ İHTİSAS ENDÜSTRİ BÖLGESİ KURULMASI


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim