ŞEHRİVAN HABER: HAKAN İZGİ- HAMİT KARAKUŞ

Van’da fuar sezonu pandemi sonrası bir başladı pir başladı. Uzun süre sonra fuarlar ardı ardına kapılarını açarken Van’ın prestij, Ajans Asya Fuarcılığında ‘imza’ fuarı olarak nitelendirilebilecek 11.Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na yoğun katılımla başladı. Van’ın potansiyeline ve yatırım alanına en uygun fuar olan Turizm ve Seyahat Fuarı kentin geleceği açısından da önem arzederken fuara her yıl olduğu gibi bölgeden birçok ülkede katıldı. İran Başta olmak üzere Azerbaycan, Irak ve Gürcistan’dan sektör temsilcilerinin katılımlarıyla düzenlenen Turizm ve Seyahat Fuarı, 4 gün boyunca Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Kapılarını törenle açan 11. Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bu anlamda görkemli bir törenle açılırken açılış programına Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özge Özkan Yavuz, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal ve Osman Nuri Gülaçar, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, yurt dışı ve yurt içindeki firma sahipleri katıldı.

FUARLAR VAN VE BÖLGE İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Açılış konuşmasını yapan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Bu yıl 11’ncisi düzenlendiğimiz Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na açılışına hoş geldiniz. Bölgemizde uluslararası statü kazanan tek fuardır. Pandemi dolayısıyla kapanan fuarlarımız, kapılarını açarak fuar sezonuna devam ediyor. Fuarlar Van ve bölge için çok büyük bir öneme sahip. Şuan 67 stant mevcut, yurt dışında 15 tane standımız var. 6 ilimizin de temsilleyeti söz konusu.” Dedi.

MİLLETVEKİLİ KARTAL: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, “Van’ımız çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış bir şehirdir.” Dedi. Kartal, şöyle devam etti: “Bu nedenle turizm bakımından körfezden önceki kayıplarımızı tekrar geri kazanmak için bize yardımcı olacaklarına inanıyorum. Bu konuda hazırladığım dosyayı da kendilerine takdim edeceğim. Yalnız bir iki önemli anekdotu da aktarmak istiyorum. Turizmde şehrimizi geçmişte çok büyük girdisi vardı, biz bu turizmi yeteri kadar kasalara, akçeye dönüştüremedik. Van’ımızı 2022-2023 yıllarında Urartu yeri olarak ilan edilmesinde turizmde kazandırmak için birlikte çalışacağız.”

MİLLETVEKİLİ GÜLAÇAR: VAN ASLINDA BİR TURİZM CENNETİ

Van aslında bir turizm cenneti diyen AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “Kentin doğasını görmek kültürüne şahitlik etmek adına önemli bir işleve sahip. Van’da ciddi anlamda Avrupalı turist potansiyeli var. Van’ı turizm noktasında daha fazla çeşitlendirmeyi de arzu ettik.” Cümlelerini kullandı.

VALİ BİLMEZ: FUAR MERKEZİNE SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu fuar merkezi Van’da yapılırken, baya tartışma konusu olmuş ama salgın olmasaydı belki de Türkiye’de en çok fuar düzenleyen il olurduk. Salgın süreci geride kaldı. Vaka sayısı anlamında iyiyiz ama aşı konusunda da aynı başarıyı yakalamadık. Aşı çağrımı tekrar yenilemek istiyorum. Herkesi aşı olmaya davet ediyorum. Öte yandan Bizde kent ortasında yapılan fuarlara müsaade etmiyoruz. Çünkü bu fuar merkezine sahip çıkmamız lazım.” Şeklinde konuştu.

KÜLTÜR TURİZM BAKAN YARDIMCISI YAVUZ: TURİZM SEKTÖRÜ BÜYÜK KAYIPLAR YAŞADI

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Özge Özkan Yavuz ise şunları söyledi: “Bakanlığımız öncülüğünde ülkemizin ve komşu ülkelerle birlikte önemli buluşma noktalarından olan yıl 11. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuar açılışında sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Pandemiyle birlikte turizm sektörü büyük kayıplar yaşadı. Bu salgından daha az etkilenmek adına ülke olarak bütün tedbirleri aldık. Güçlü sağlık altyapımızın yanı sıra başlattığımız güvenli turizm sertifikası ve gerçekleştirdiğimiz tanıtımlarla turizm sektörü ziyaretçi sayısı bakımından dünya ortalamasıyla daha az bir daralmaya zor dönemi atlattı.

Editör: TE Bilisim