Ülkemizin doğusunda yer alan şehirleri gezmemiş olan herkes ilk fırsatta Doğu Anadolu turu yapmak istediğini dile getiriyor. Bunun olabilmesi için en az bir haftalık tatilinizi bu bölgeye ayırmanız gerekli. Tüm şehirleri gezmek istiyorsanız çok daha fazlası da gerekebilir.

Fırsat buldukça bu bölgedeki şehirlere gitmek ve şehrin en önemli noktalarını gezmek isteyen kişiler için Van muhteşem bir başlangıç olabilir. Ucuz uçak bileti aldıktan sonra Van’a uçan kişiler günlerini muhteşem doğal güzellikleri gezip tarihi yapıları inceleyerek geçirebilirler. Şehirde gezip görmeniz gereken onlarca farklı adres var. Hiç kuşkusuz ziyaret edeceğiniz her adres sizi derinden etkileyecek.

Van’a Uçak Bileti Var mı?

Van coğrafi konumu sebebiyle büyük şehirlerimizin önemli bir kısmına uzak mesafede. Karayolu ile Van’a gitmek isteyen kişilerin bir günün tamamını yolda geçirmesi gerekebiliyor. Bunun yanı sıra tren yolculukları da çok uzun sürmekte ve konfordan uzak. Bütün bu etmenler Doğu Anadolu bölgesinde bolca havalimanı açılmasına sebep oldu. Artık doğuda yer alan büyük şehirlerimizin tamamında havalimanı bulunuyor.

Van da kendi havalimanına sahip olan illerimizden bir tanesi. Van Ferit Melen Havalimanı 1943 senesinden beri aktif olan, bölgenin en eski havalimanlarından bir tanesi. Bu havalimanı sayesinde herkes ucuz uçak bileti satın alarak Van uçuşlarını gerçekleştirebiliyor. Üstelik Van uçuşları ülkemizin birçok farklı kentinden gerçekleşmekte. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya’dan direkt olarak Van’a uçuşlar gerçekleştiriliyor.

Büyük şehirlerimizden Van’a gidecekseniz direkt uçuşlar ile kısa sürede Van’a inebilirsiniz. Eğer üç büyük şehrimizde ya da Antalya’da yaşamıyorsanız aktarmalı uçuşlar ile birlikte Van’a ulaşım sağlamak mümkün olacak. 1-2 saat arasında süren yolculukların ardından Van’a ulaştığınızda günün tamamı size kalacak ve rahatlıkla şehri gezmeye başlayabileceksiniz.

Van Uçak Bileti Nasıl Alınır?

Tatil döneminizde Van ziyaretinde bulunmaya karar verdiyseniz çok zaman kaybetmeden Van uçak bileti alışverişini yapmalısınız. Bilet alışverişleri için hiç kuşkusuz en doğru adres web siteleri olacak. Doğru web sitesine girdikten sonra bilet arama işlemlerini yaparak Van’a uçuş yapacak olan tüm uçakları görüntüleyebilirsiniz. Hemen ardından aralarından seçim yapmanız gerekiyor.

Listelenmiş olan uçak biletleri arasından seçiminizi yaptıktan sonra son aşama olan ödeme aşamasına geçeceksiniz. Burada kendi belirlediğiniz ödeme şekline göre ödemelerinizi tamamlarsınız. Biletleriniz sizlere mail aracılığıyla iletilecektir. Biletlerin çıktısını alma şartınız olmaz. Uçuş saatinizden 1-2 saat önce havalimanında olmanız yeterli olacaktır.

Van Uçak Bileti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Web siteleri üzerinden Van uçak bileti almaya karar verdiyseniz dikkat etmeniz gereken bazı etmenler olacak. Tabi ki bunların ilk sırasında bilet fiyatları geliyor. Doğru bir web sitesi üzerinden bilet alışverişlerinizi yaparsanız en uygun fiyatlarla biletlerinizi hazır hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra sitelerin ya da havayolu şirketlerinin düzenlediği kampanyaları da araştırmanız gerekiyor. Kampanyalar sayesinde daha düşük fiyatlarla bilet almanız mümkün olacak.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir etmen havayolu firmasıdır. Van popüler bir şehir olduğundan farklı havayolu firmalarının uçuşları söz konusu olur. Firmalar arasında belli başlı kalite farkları yer aldığından fiyat/performans oranında en iyi düzeyi yakalamanız gerekiyor. Havayolu firmalarının sunduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek harika bilet alışverişleri yapabilirsiniz.  Doğru web sitesini tercih etmenin çok önemli olduğun unutmayın.

Van’da Ne Yapılır?

Van’a geldiğinizde kesinlikle yapmanız gereke aktiviteler, gezmeniz gereken doğal güzellikler ve tarihi yerler bulunuyor. Bütün bu yerleri gezebilmek adına doğru bir planlama yapmanız gerekli. Planlamanızı yapıp yola koyulmadan önce karnınızı doyurmanız gerekiyor. Van dendiğinde ilk akla gelen aktivitelerden bir tanesi olan Van kahvaltısı sizin ilk durağınız olacak. Muhteşem bir Van kahvaltısı ile güne hazır hale geleceksiniz.

Web siteleri üzerinden Van İstanbul uçak bileti satın alıp evinize dönmeden önce tarihi yerlerin hepsini gezmeye çalışmalısınız. 2.700 yıllık tarihi ile adeta medeniyetin beşiği olan Van Kalesi’ni ziyaret etmeniz şart. Bunun yanı sıra dünyanın en büyük Urartu Müzesi’ni de ziyaret etmeniz gerekli. Akdamar Adası ve Kilisesi de kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

Öğlen saatleri geldiğinde kendinizi bölgenin yöresel lezzetlerine emanet edebilirsiniz. Van’da yoğurtlu kurut köftesi, keledoş, ayran aşı, sengeser, inci kefali, Van güveci ve uşgun ekşilisi gibi ürünleri tatmalısınız. Kaldığınız süre boyunca sürekli olarak yöresel lezzetleri tercih etmeye ve farklı çeşitler denemeye özen göstermeniz gerekiyor.

Van’dan bahsedip de Van Gölü’ne değinmemek mümkün değil. Gölün karşısını görmemeniz sebebiyle size deniz hissini yaşatacak olan Van Gölü kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Doğa ile iç içe bir yürüyüş yapmak ömrünüze ömür katabilir. Kamp yapmayı seviyorsanız gölün etrafında uygun kamp alanları da bulunuyor. Bu alanlarda unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz.

Abalı Kayak Merkezi Van İstanbul uçak bileti alıp yola koyulmadan önce ziyaret etmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Kar miktarı, kar kalitesi ve pist özellikleri harika olan bu kayak merkezinde muhteşem vakit geçirmeniz mümkün. Kayak tecrübeniz yoksa merkezde yer alan eğitmenlerden eğitimler alıp kendinize yeni bir hobi edinebilirsiniz. Her yönüyle muhteşem bir Van gezisi sizleri bekliyor.

Editör: TE Bilisim