ŞEHRİVAN HABER - İpekyolu Belediyesi’nin davetlisi olarak gelip İpekyolu için bir tanıtım programı yapan gazeteci Cem Seymen’in Van ile ilgili sözleri kentte tartışma yarattı. Van için “Bir kitapçı bile yok” yorumu yapan Seymen’in o ifadelerinden sonra ortalık karıştı…

Geçtiğimiz günlerde İpekyolu Belediyesi’nin davetlisi olarak Van’a gelen ve ‘Çalışan Türkiye’ adlı tanıtım programını çeken CNN’den Cem Seymen’in Van’daki ifadeleri tartışma konusu oldu. Ücret karşılığında gelen ve İpekyolu’nu konuşan Seymen, bir de kişisel video çekti. Van kalesi önünde çektiği videoda Van için sahipsiz ve çirkin görüntüleri olan bir kent yorumunu yapan Seymen, videonun bir bölümünde “Nereden nereye. İlk kez çivi yazısının kullanıldığı medeniyetten, kentin içinde bulunmadığı bir gerçekliğe…” ifadeleri kullandı. Seymen’in o ifadelerine hem twitter hem de instagram’dan yorum yağdı. O sözlerin ardındaki gerçek ise Van’ın en eski kitapçılarından Kent Kırtasiye sahibi Haluk Bekiroğlu’nun yorumuyla ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre Seymen, kentte bulunduğu esnada imzalamak için kitabını kitabı bulunmayınca da duruma içerleyen Seymen, videoda böyle bir yorum yaptı. Haluk Bekiroğlu gibi birçok Vanlı’nın eleştirisinden sonra Seymen o eleştirileri, “Bana bu bilgiyi belediye görevlileri verdi.” Dedi.

TANITIM İÇİN GELİP VAN’I ELEŞTİRDİKÇE ELEŞTİRDİ!

Van’ı anlatırken Van’ı çok sevdiğini söylemesine rağmen kentin sahipsizliğine, kötü görüntüsüne değinen Seymen, iki ayrı yerde çektiği videolarda bazı çarpıcı eleştiriler de yaptı. “Türkiye’nin en güzel şehri olarak gördüğüm bir yer” dediği Van için kitapçı olmadığı yorumu yapan Seymen, bir başka videosunda da: “Biliyor musunuz? Van’da sadece bir kitapçı varmış. O kitapçıda benim kitabımdan sadece 3 tane varmış. Bu da olduğu için sevindim. Ama 1940’lı yılların Türkiye’sini düşünün. İnsanlar köylere eşek sırtında kitap taşıyordu. Böyle bir Milli Eğitim Bakanlığı vardı. Şimdi öyle bir şey olmadığı gibi birçok kentte kitap yok. Okuma yok.” gibi ifadeler kullandı.

O İFADELERİNE TEPKİ YAĞDI!

Seymen’in iki ayrı videosunda yaptığı bu yorumlara sosyal medya sitelerinden yorum ve eleştiri yağarken, bu konudaki en çarpıcı yorumlardan birisini kentte yıllardır kitapçılık yapan Kent Kırtasiyle sahibi Haluk Bekiroğlu yatı. Bekiroğlu, Seymen’e cevaben şu sözlere yer verdi: “Merhaba sevgili Cem Seymen. Ben sevgili Hakan Bakır’ın sözünü ettiği Van’daki Kent Kırtasiyenin sahibi olarak yazıyorum size. Van ile ilgili anlattıklarınızın birçok kısmına katılıyorum ancak anlaşılan size yanlış bilgi vermişler çünkü Van’da bir kitapçı yok. Bir milyona yakın nüfusu ve Üniversitesi ile Doğu Anadolu’nun büyük şehirlerinden biri olan Van’da tek bir tane kitapçı olduğunu söylemek ve düşünmek olası mıdır? Elbette yeterli sayıda kitapçı var mı diye sorgulamak olasıdır ama Türkiye’de ki kitapçı sayısını, kitapçı sayılarının Türkiye geneline yayılma ve kitap okuma oranını göze alarak değerlendirmek gerektiğini de elbette ki siz de bilirsiniz. Van’da bir tek kitapçı yok daha fazlası var.”

SEYMEN: BANA BU BİLGİYİ BELEDİYE GÖREVLİLERİ VERDİ!

Bu ifadelerin ardından Bekiroğlu’nun eleştirisini yanıtlayan Seymen, “Bana bu bilgiyi belediye görevlileri verdi.” Dedi. Seymen’in bu cevabı tartışma yaratırken gözler İpekyolu Belediyesi’ne çevrildi. İpekyolu Belediyesi’nden kimlerin Van’da kitapçı olmadığı söylemini kullandığı merak konusu olurken, Seymen’in bu yorumları yapmasına neden olanlara tepki yağdı.

Editör: TE Bilisim