Türkiye’nin önemli kuruluşlarından birisi olan TUYAD, Van’da düzenlediği seminerinde telekomünikasyon sistemlerini konuştu. Türkiye’de sektörün önemli temsilcilerinin katıldığı toplantılarda birbirinden önemli konular ele alınırken sektörün geleceği enine boyuna tartışıldı. Van’daki buluşmada Van adına da önemli bir müjde verildi.

                                                      

Türkiye Uydu Yayıncıları İş İnsanları Derneği (TUYAD), Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van TSO’nun ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Telekomünikasyon Sistemleri ve Sektörde Son Trendler” adlı seminer Van’da düzenlendi. İstanbul’dan uydu haberleşmesi sektör temsilcilerinden Turkcell İş Geliştirme Proje Müdürü Elif ŞAHİNTAŞ, Next&Nextstar’dan Barış BANABAK ve Osman ADIGÜZEL, Filbox’dan Erkut Göksel ÇINAR, ALPSAT’tan İlker ÖZGENCİL ve Marmara Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Uğur KESEN’in katılmış olduğu bu toplantıda; Sektördeki Yenilikler ve Sektörün Geleceği hakkında katılımcılara bilgi verildi. Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi. Sektörle ilgili önemli gelişmeler Van’da ele alınırken sektörün önemli temsilcileri geleceği Van’da tartıştı.

 

VAN’A MÜJDE!

Programın ardından sektör temsilcileri Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne de ziyaretlerde bulundu. YYÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne yaptığı ziyarette, YYU ve TUYAD derneğinin kurumsal üyeleri Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümüne Uydu teknolojileri laboratuvarı kurulumu için fizibilite çalışmalarının başlatılacağını belirtti. Çalışmalar nihayete erdiğinde Van’da da önemli bir laboratuvar kurulmuş olacak.

 

 

 

                                                                                                                    

 

Editör: TE Bilisim