Van’ın Başkale ve çaldıran ilçelerinde güvenlik güçlerinin yol kontrolü sırasında patlama meydana geldi. Meydana gelen 2 ayrı patlamada bir güvenlik korucusu şehit olurken, 2 asker ve bir güvenlik korucusu yaralandı.

 

Van'ın Çaldıran ilçesinde dün PKK’lılarca araziye tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu bir güvenlik korucusu şehit oldu, bir güvenlik da korucusu yaralandı. Alınan bilgiye göre, ilçenin Tendürek Dağı bölgesinde dün gece terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonda teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etti.

 

Patlamada güvenlik korucuları İsmail Deniz ve Emrullah Çiçek yaralandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne kaldırılan güvenlik korucularından Deniz, şehit oldu, Çiçek'in tedavisi ise sürüyor.

 

BAŞKALE’DE PATLAMA, BİR YARALI

Van'ın Başkale ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında tuzaklanan EYP uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada bir asker ağır yaralandı. 

 

Van’ın Başkale ilçesi 32 virajlar mevkiinde askeri aracın geçişi sırasında yola daha önce tuzaklanan el yapımı patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamanın ardından aynı askeri araca roketatarlı saldırı da düzenlendi. Saldırıda 1’i ağır 2 asker yaralanırken, yaralı asker Başkale devlet hastanesine kaldırıldı.

 

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edilirken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.


(ŞEHRİVAN HABER – FOTO: AA)

Editör: TE Bilisim