Van’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Van Valisi Ozan Balcı ve eşi Sonay Balcı ev sahipliğinde Edremit Uygulama Otelinde düzenlenen resepsiyona Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Cumhuriyet Başsavcısı, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Kurum Müdür ve Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Odaları Temsilcileri, Basın Mensupları ve çok sayıda kişi katıldı. Vali Ozan Balcı ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi, masaları tek tek gezerek davetlilerin bayramını kutladı.

RESEPSİYONA ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Resepsiyonda konuşan Vali Balcı, “Bugün burada Cumhuriyetin özünde olduğu gibi toplumun bütün kesiminden Vanlı hemşerilerimizle, iş dünyasından işçilerimize, esnaflarımızdan muhtarlarımıza, çiftçilerimizden bürokrasimize, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine kuşatıcı, kapsayıcı bir şekilde davetimizi verdik” dedi.

BALCI: VANLI HEMŞERİLERİMİZE HİZMET ETMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞEREF

Balcı, Vanlılar için hizmet etmenin büyük bir şeref olduğunu dile getirerek, “Van, asaletli bir şehir. Vanlılar asil insanlar. Vanlı hemşerilerimize hizmet etmek bizim için büyük bir şeref. Nesiller gelir, nesiller geçer. Mühim olan, şehri gelecek nesillere hazırlayabilmektir. Van'ın gelişmesine, ilerlemesine katkı sağlamalıyız. Memlekette taş üstüne taş, tuğla üstüne tuğla koyandan Allah razı olsun. Allah, birliğimizi beraberliğimizi daim etsin. Biz, bir ve beraber olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” ifadelerini kullandı.

“TÜRK MİLLETİ BU COĞRAFYADA HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞAYACAĞINI BÜTÜN DÜNYAYA DUYURMUŞTUR”

Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Balcı şunları söyledi: “Kurtuluş Savaşı yıllarında her şeyin bitti dendiği anda, Türk Milleti yine kendi ruhundan, tarihinden kaynaklanan büyük bir kahramanlık göstererek bu coğrafyada hür ve bağımsız yaşayacağını bütün dünyaya duyurmuştur. Bu da milletimizin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bu coğrafyayı bize vatan yapan Malazgirt Savaşı'ndan bu yana atalarımızı, büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, ülkemizin imarını, inşasını sağlayan kalemiyle, kılıcıyla, silahıyla, alın teriyle ihya eden bütün büyüklerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılını kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim