Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen, "57. Alay ve Çanakkale Şehitlerine Vefa Yürüyüşü" Anma Etkinlikleri, Van’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda gençlerin yoğun katılımıyla, Hüsrev Paşa Camii'nde Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına konuşan imam hatip Mehmet Emin Coşar; şehrin farklı yerlerinden gelen ve çoğunluğu gençlerden oluşan vatandaşlar, Coşar'ın konuşmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından 'Çanakkale ve Şahadet'  konulu vaaz verildi. Vaaz sonrası sabah namazının kılınmasının ardından, katılan katılımcılara, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve aşçılar tarafından kırık buğday çorbası (Yarma Çorbası) dağıtımı sonrası katılımcılar, Hüsrev Paşa Camii'ne 2 kilometre mesafedeki Eskişehir mezarlığına şehitler için yürüyüş gerçekleştirdiler.  


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen,  "57. Alay ve Çanakkale Şehitlerine Vefa Yürüyüşü" Anma Etkinliklerine, Vali yardımcısı İbrahim Civelek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6.Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, STK temsilcileri ve kurum amirleri katıldı. 


"57.Alay ve Çanakkale Şehitlerine Vefa Yürüyüşü" adıyla, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik programı çerçevesinde, kale arkasında bulunan tarihi Hüsrev Paşa Camii’nde kılınan sabah namazı sonrası, Hüsrev Paşa Camii'ne 2 kilometre mesafedeki Eskişehir mezarlığına şehitler için yürüyüşe katıldı. Burada okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra il müftüsü tarafından şehitler için dua okundu. 


Çanakkale'de şehit olan askerler başta olmak üzere tüm şehitler için dua edildikten sonra program sona erdi. 

Editör: TE Bilisim