ŞEHRİVAN HABER: UĞURCAN DEMİR-ERDAL ERBAŞ

Van, fuar şehri olma yolunda ilerlerken, yapılan fuarlarda kentin tanıtımı sağlamaya devam ediyor. Kentte peş peşe açılan fuarlar, istihdam sağlarken, ekonominin hareketliliği içinde büyük bir önem taşıyor. Van’da kapılarını 6’ncı kez ziyaretçilere açan Yöresel Ürün ve Hediyelik Eşyalar Fuarı, 81 ilin lezzetini Vanlılarla buluştururken, 10 gün boyunca da misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Yöresel lezzetlerin yanı sıra ülkenin dört bir yanından getirilen eşyalarda stantlarda görücüye çıktı. 100’e yakın firma ve 250’ye yakın ise markanın bulunduğu fuara Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, Tuşba Büyükşehir Belediye Başkanı Salih Akman, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli ve çok sayıda vatandaş katıldı

VAN’DA FUARLARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Fuar açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, “Esnafımız pandemi sürecinin etkilerinden dolayı zor bir dönemi inşallah yavaş yavaş geride bırakıyor. Fuar merkezlerinin ilimizde açılmasıyla birlikte, bölgemizi temsilen fuarlara ev sahipliği yapmayı da sürdürüyoruz. Bugün Anatolia A.Ş’nin 6’ncısını düzenlediği yöresel ürünler fuarının açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Bu fuarda stant açan özellikle burada Van başta olmak üzere il dışından da firmalarımız var. Bütün firmalarımıza teşekkür ederim. Böyle zor bir dönemde geri adım atmadan fuar düzenleme gayreti içerisinde olan Anatolia fuarcılığı da teşekkür ediyorum. Fuarın esnafımız ve ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

BİLMEZ: VAKA DA EN İYİ KENTLERDEN BİRİ

Pandemiden etkilenen fuarların tekrardan açılmaya başladığının altını çizen Bilmez, şunları kaydetti: “Van’da fuar kültürü oturmuş durumda. Fuar merkezimiz ise bu anlamda büyük bir misyon üstlenmekte Anatolia fuarcılık da 6’ncı yöresel fuarını açtı. Bu kapsamda yavaş yavaş pandemi öncesi dönemi yakalamaktayız. İran’dan da günlük ortalama 600-700 misafirlerimiz gelemeye başladı. İnşallah bu sayı gittikçe artacak. Bu canlılığı görünce mutlu olmaktayız. Biz yine aşı zamanı gelen tüm vatandaşlarımızı aşılarını olmaya davet ediyoruz. Pandemiye karşı tek silahımızın aşı olduğunu belirtmek istiyorum. Bu anlamda hiç aşı olmayan vatandaşlarımızın da aşılarını olmalarını istiyoruz. Bir şeylere geç kalmadan aşı olunmalı. Yine mesafe, maske ve temizlik konusunda duyarlı olmamız gerektiğini ve şuan kentimizin en iyi kentlerden biri olduğunu da söylemek istiyorum. Bunun içinde gayret gösteren başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere kurallara uyan tüm Van halkına teşekkür ederim.”

ANATOLİA FUAR BAŞKANI ÇELİK: ÇOK GÜZEL VE RENKLİ STANTLARIMIZ VAR

Anatolia Fuar A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik ise şunları söyledi: “Öncelikle 6’ncısını düzenleyeceğimiz bu fuarın içerisi yöresel tatlılar ve hediyelik eşya el sanatları gibi malzemeler yer alıyor. Fuarda 81 ilden gelen ürünler burada Vanlılarla buluşuyor. İzmit’in pişmaniyesinden Trabzon’unun tereyağına, egenin zeytin ve zeytinyağlarından Balıkesir’in tahinine, Hatay’ın nar ekşisinden Gaziantep’in baharatlarına varana kadar 81 ilden tatlar burada sergileniyor. Ayrıca yöresel ürünler ve el sanatları anlamında çok güzel ve renkli stantlarımız var. Çok keyifli bir fuar organizasyonuna da başladık. 7 Kasım tarihine kadar fuarımız devam edecek.”

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İKİNCİ FUAR ÖZELİĞİNİ TAŞIYOR”

Cümlelerini sürdüren Çelik, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde düzenlenen en büyük fuar olmasının haklı gururunu da yaşadıklarını belirtti. Başkan Çelik, “Türkiye’de düzenlenen ikinci büyük fuar özelliğini de taşıyor. Tabi bu 6’ncısında böyle oldu. Hepimizde büyük bir emek harcadık. Bu emeğin ise karşılığını aldık. Şuan da ortalama 100’e yakın firma ve 250’ye yakın ise marka var. Her stantta birden çok marka yer alıyor. Genelde fuarlarda ilk gün protokol ağırlanır, bunun yanında da çok az bir katılım olur. Ancak bugün ilk gün olmasına rağmen çok fazla kalabalık. Fuar inanılmaz kuvvetli başladı. Yaptığımız 6 fuar arasında en yoğun ilginin olduğu fuar olacak diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim