Van'da, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesine (AÖF) kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, kayıt büroları önünde kuyruk oluşturdu. 


Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt ve kayıt yenilemelerin yoğunluğu devam ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AÖF Van Büro yöneticisi ve Van İl temsilcisi Öğretim Görevlisi Dr. Ali Ertürk, dikey geçiş ile kayıt yapan öğrencilerin not durum belgelerinin yüklenmesi, kayıtların son güne yaklaşması ve ikinci üniversite kayıtlarının devam etmesinden dolayı yoğunluğun yaşandığını belirterek, “İlimizde 25 bine yakın öğrencimiz bulunmaktadır. Bilindiği gibi Anadolu üniversitemiz yüksek öğretimde oldukça önemli bir hizmeti sunmakta. Yurtiçi ve yurt dışında sağlamış olduğu yüksek öğretim hizmetlerini önemli bir başarı ile sürdürmekte ve bir çok kesime yüksek öğretimde önemli imkanlar ve fırsatlar sağlamaktadır” dedi.


Eskişehir Anadolu Üniversitesinin toplam 55 bölüme sınavsız ikinci üniversite imkanı sağladığına dikkat çeken Ertürk, “Uluslararası ilişkiler ( İngilizce ) ve İşletme ( İngilizce) olmak üzere 18 Lisans bölümü, İlahiyat (Arapça) bölümleri ile birlikte 37 önlisans bölümü olmak üzere toplam 55 bölüme sınavsız ikinci üniversite imkanı sağlamaktadır. Önemli bir eğitim fırsatı sunan Anadolu Üniversitemizin lisans bölümü mezunları veya halen lisans öğrencisi olanların kendi okudukları veya mezun oldukları bölüm hariç olmak üzere 55 bölümden istediği bölüme, sınav olmaksızın 06 Ekim 2017 tarihine kadar açıköğretim bürolarına başvurarak ikinci üniversite kayıtlarını yapabileceklerdir” ifadelerini kullandı.


Kayıt yenileme ve ikinci üniversite kayıtlarının 06 Ekim 2017 tarihine kadar devam edeceğini dile getiren Ertürk, “Kayıt yenileme işlemlerinde önlisans mezunu olup 3. sınıftan başlayan öğrencilerimizin derslerini seçebilmeleri ve T.C. Ziraat Bankası’na ödeme yapabilmeleri için mezun oldukları önlisans bölümünün ‘Not Durum Belgesi’ veya not durumunu gösteren ‘Mezuniyet Belgesi’ya da ‘e- Devlet’ ten mezun yazısını AÖF bürolarımıza getirip sistemden işlem yapmaları gerekmektedir. Kayıt yenileme işlemlerinde öğrencilerimizin şifreleri ile “aof Anadolu.edu.tr” sitesinden öncelikle derslerini seçtikten sonra banka ödemelerini yapmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim