ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL / Geçmiş yıllarda yaşadığı olaylı bayramları bir tarafa bırakan Van son 2 yıldır şenlik havasında bayram yaşıyor. Bayrama 2 gün kala sokak ve caddelere akın eden Vanlılar ve dışardan gelen İranlı misafirler esnafın yüzünü güldürdü.

 

29 günlük Ramazan Ayı yarın bitiyor. Ramazan ayının bitmesi de bayramın başlaması anlamına geliyor. Bayrama 1-2 gün kala Vanlılar ve dışardan gelen turistler özellikle de İranlılar Van cadde ve sokaklarını şenliğe dönüştürdü. Bu şenliğin en büyük etkisi ise var olan huzur ortamında kaynaklanıyor. Gazetenize Şehrivan’a bayram değerlendirmesinde bulunan Van esnafı ve vatandaşlar yaşadıkları memnuniyeti dile getirdi. Yüzleri gülen Vanlılar, bu havanının değişmemesini istiyor.

 

 

ASLAN: GÜZEL BİR HAVA VAR

Bayram telaşı ile ilgili gazetemize konuşan vatandaşlardan Sinan Aslan, “Çok güzel bir hava var. Geçen yıllara göre çok güzel bir bayram yaşıyoruz. Ben geçen yıl çok fazla bir bayram alışverişi yapmadım. Aklımda hep bir tereddüt vardı. Ancak bu yıl ailemle birlikte çarşıdan çok fazla alışveriş yaptık, tatlı, şeker aldık. İnşallah hep böyle güzel bayramlar yaşarız. Bizim bu bayramlara ihtiyacımız var.” İfadelerine yer verdi.

 

“İNŞALLAH BÖYLE DEVAM EDER”

Aslan çarşıda büyük bir kalabalığın olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: “Geçen yıl bu kadar fazla kalabalık yoktu. Bu yıl daha da büyük bir kalabalık var. Bunun yanı sıra Vanlılardan çok İranlı turistler var. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Yeri geliyor bize kıyafet bırakmıyorlar. Ama esnafa ve Van’a büyük katkıları var. İnşallah hep böyle olur. İnsanlar kazansında biz yine giyecek bir şeyler buluruz. Güzel günler yaşıyoruz inşallah devam eder.”

 

 

TURGUT: ACILARLA ANILMAK İSTEMİYORUZ

Bayram coşkusuyla ilgili konuşan esnaflardan Süleyman Turgut, “Geçtiğimiz yıllara göre güzel bir bayram havası var. İnsanlar mutlu bir şekilde alışverişlerini yapıyorlar. Caddeler ciddi anlamda cıvıl cıvıl. İnşallah bayramı da çok güzel bir şekilde geçiririz. Geçtiğimiz Kurban bayramında çok acı bir durum yaşadık. Van bu olaylarla değil her zaman bugün olduğu gibi güzellikleri ile ön planda olmalıdır. Biz artık bölgede ve Van’da acılar ile anılmak istemiyoruz.” Dedi.

 

SOYOĞLU: HERKES ALIŞVERİŞ YAPIYOR

Şehrivan’a konuşan yer altı çarşısı esnafından Mahmut Soyoğlu şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıllara göre çok iyi bir bayram yaşıyoruz. İnşallah her zaman böyle güzel bayramlar yaşarız. Bu sene geçen yıl göre çok daha ve güzel bir yoğunluk var. İnsanlar bu yıl ciddi anlamda alışveriş yapıyorlar. Geçen yıl çok fazla alışveriş yapılmıyordu. Kuru bir kalabalık vardı. Ancak bu yıl güzel bir alışveriş yoğunluğu var. Bizde bu dönemlerde kazanıyoruz. İnşallah her zaman böyle olur. İranlılar yine Van’a geliyor. Buda çok güzel. Bir İranlı’nın bıraktığı parayı bizim burada 10 tane vatandaşımız bırakmıyor. Bununda bize güzel bir katkısı var.”

 

 

BARIŞ: İNSANLAR TADINI ÇIKARIYOR

Gazetemize konuşan esnaflardan Yavuz Barış, “Güzel bir hava var ve insanlar mutlular. Önemli olanda budur. Bizde esnaf olarak bu mutluluktan mutlu oluyoruz. Çünkü insanlar mutlu oldukları için alışveriş yapıyor, geziyor ve harcama yapıyor. Böyle olunca bizim de yüzümüz gülüyor. Geçtiğimiz yıllarda çok büyük sıkıntılar yaşadık. Arife günü ya da bayramda 2-3 gün önce hep olaylar çıktı. Bu sene böyle bir şey olmadı inşallah bir daha da olmaz.” Şeklinde konuştu.

 

KAPLAN: BELEDİYE GEÇEN SENE SAÇMALADI

Esnaflardan Suat Kaplan bayramın güzel geçtiğini söyledi. Kaplan şöyle konuştu: “Geçen yıl belediye yapmış olduğu bir saçmalık ile Cumhuriyet Caddesini kapattı. Cadde esnafı da biz alt sokaklardaki esnaflarda para kazanamadık. Şükür ki bu sene böyle bir şey olmadı. İnsanlar istedikleri gibi alışverişini yaptı ve herkes kazandı. Güzel bir huzur ortamı var. Bu yıl insanları yüzü gülüyor ve harcama yapıyor. Geçen yıl bu kadar değil. Bu şekilde devam etmesi en büyük temennimizdir.”

 

KARVAL: GÜZEL GÜNLER YAŞIYORUZ

Van’da ekonomik anlamda bir durgunluk olduğunu söyleyen Ahmet Karval, “Ekonomik bir durgunluk var. Ancak bu bayramda çok güzel zamanlarda geçirdik. Bu durgunluğu hiç hmedik. Çünkü insanlar dışarıya çıkıp alışveriş yaptılar. Buda bizi olumlu anlamda çok iyi etkiledi. Tek dilediğimiz bundan sonraki yıllarda bunun böyle devam etmesidir. İnşallah bu ve bundan daha güzel yaşarız.” Dedi.

Editör: TE Bilisim