Van’da, Ramazan Bayramı arifesinde bayram alışverişi yapmak isteyen vatandaşlar şehir merkezine gelirken, satıcılarda bir gelenek haline gelen bayram tezgahlarını açtılar. Bayram öncesi alışverişin yoğun olduğu şehir merkezinde bayram öncesi geleneğini bozmadı.

YOL TRAFİĞE KAPANDI
Kurulan bayram tezgahları ve vatandaşların yoğunluğundan dolayı ara sokaklar araç trafiğine kapanırken, Ulu Cami önünde kurulan tezgahlardan dolayı belediye araçları geçmekte zorlandı.

YİNE ÇEREZ KUYRUĞU...
Kentin işlek noktalarında yarım daraba ile çalışan mağazalardan alışveriş yapan vatandaşlar, Cumhuriyet Caddesinde bir yandan banka sırası için uzun kuyruklar oluştururken bir yandan da çerez almak için uzun kuyruklar oluşturdu.

VALİLİK TEDBİRLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Bilindiği üzere Van Valiliği tarafından yayınlanan karar ile pazaryerleri için gerekli tedbirlerin alınacağı belirtilerek, “Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 04.05.2021 tarih ve 2021/24 sayılı kararı ile Van İli sınırları içerisinde tam kapanma dönemi içerisinde Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecektir. Pazaryerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.” Denildi.

TEMEL İHTİYAÇ DIŞINDA SATIŞ OLMAYACAKTI!
Öte yandan yapılan bir diğer açıklamada ise “Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 04.05.2021 tarih ve 2021/23 sayılı kararı Van İli sınırları içerisinde marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecektir.” İfadelerine yer verilmişti.

Editör: TE Bilisim