Van’ın Erciş ilçesinde bomba yüklü bir kamyonet güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Kamyonet çevresinde önlem alınırken, Erciş- Patnos Karayolu trafiğe kapatıldı. Valilik yaptığı yazılı açıklamada, “Araçta yapılan incelemelerde, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 adet sanayi tüpü, 25 adet büyük bidon içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 adet büyük kaya parçası ele geçirilmiştir.” Denildi.

Sabah erken saatlerde Ağrı’nın Patnos İlçesinden gelerek Erciş- Patnos Karayolu'na çıkan kamyonet, 7'inci kilometrede bulunan Nişancı Köyü yakınlarında durduruldu. Karayolu araç trafiğine kapatılıp çevrede geniş önlem alındı. Olay yerine ise çok sayıda zırhlı araç ve bomba imha uzmanı ekipleri çağrıldı.

 

ARAÇ KAPANLA DURDURULDU

Güvenlik önlemleri ile tamamen kapatılan bölgeye kimse yaklaştırılmazken, bomba yüklü olduğu belirtilen kamyonet ile Kocapınar Jandarma Karakolu arasında ise yaklaşık 3 kilometrelik bir mesafenin bulunduğu belirtildi. Kamyonetin, güvenlik güçleri tarafından önceden takibe alındığı öne sürüldü. Sabaha karşı saat 03.00'de yakalanan aracın daha önce takipte olduğu ve kapan atılarak durdurulduğu belirtildi. Aracın içerisinde ise 25 sanayi tüpü bulunduğu, bu tüplerin de patlayıcı ile güçlendirildiği kaydedildi. 

 

FACİA ÖNLENDİ

Van valiliği konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığının yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, bombalı araç eyleminde kullanılmak üzere plakasız, kırmızı renkli bir kamyonetin ele geçirildiğini belirtti. Valilik yaptığı yazılı açıklamada şu igfadeler kullanıldı:

“Söz konusu araç, 20 Nisan günü, Erciş-Patnos Karayolu üzerinde Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı unsurlar tarafından durdurulmak istenmiş, dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalıştığı sırada yola atılan lastik patlatan ile durdurulmuştur. Araç sürücüsü şahsın, araçta bomba yüklü olduğunu beyan etmesi üzerine, Erciş-Patnos Karayolu trafiğe kapatılarak, uzman ekipler tarafından gerekli imha çalışması ve bahse konu eylem girişimiyle ilgili şahısların yakalanması için operasyon başlatılmıştır. Araçta yapılan incelemede, başları kesilmiş ve siyah poşetle izole edilmiş vaziyette, içi patlayıcı madde ile doldurulmuş ve patlayıcı düzeneği hazırlanmış 25 adet sanayi tüpü, 25 adet jelikan (büyük bidon) içerisinde akaryakıt, amonyum nitrat ve 3 adet büyük kaya parçası ele geçirilmiştir.” (ŞEHRİVAN HABER)
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim