ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, Van’da Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçi sayısına ve ürettikleri tarımsal ürünlere ilişkin Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi vermişti. Bakan Kirişçi, Milletvekili Kaya’nın sorularını yanıtladı. 

MİLLETVEKİLİ KAYA MECLİSE TAŞIMIŞTI, BAKAN KİRİŞCİ YANITLADI

Milletvekili Kaya, Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması istemiyle şu soruları sormuştu: “Van ilinde Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçi sayısı ne kadardır? Ürettikleri tarımsal ürünlere göre dağılımları nedir? Van’da son 5 yıl içerisinde ÇKS sistemine kayıtlı çiftçilerin ürettikleri tarımsal ürünler de baz alındığında yıllara göre oransal değişim nasıl gerçekleşmiştir?” 

BAKAN KİRİŞCİ: VAN’DA 2021 YILINDA ÇKS'YE KAYITLI 28 BİN 87 KİŞİ BULUNMAKTADIR

Tarım Ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Milletvekili Kaya’nın verdiği soru önergesini yanıtladı. Bakan Kirişci, “Van ilinde Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçi sayısı ne kadardır?” sorusuna “Üreticiler, tarımsal destekler ve benzeri uygulamalardan faydalanabilmek için kendi istekleriyle Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt yaptırmakta ve bu kaydını her yıl güncellemesi gerekmektedir. Önergede bahsi geçen ilimizde 2021 yılında ÇKS'ye kayıtlı 28 bin 87 kişi bulunmaktadır” yanıtını verdi. 

KİRİŞCİ: TARIMSAL ÜRETİM VERİLERİNİ TÜİK YAYINLAMAKTADIR

Bakan Kirişçi il bazında tarımsal üretim verileri sorusuna da “İl ve yıl bazında tarımsal üretim verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) web sayfasında yayınlanmaktadır” yanıtını verdi.

Editör: TE Bilisim