PKK’nın Van'nın İpekyolu ilçesinde polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya bombalı araçla yaptığı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Muhammet Acar, tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere ragmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehrivan Gazetesi olarak şehit polisin ölümünün nasıl gerçekleştiğini öğrendik. Şehrivan olarak öğrendiğiniz bilgilere göre, öncelikle tomografisi çekilen şehidin akciğerinde hasar olduğu ve iç kanaması olduğu tespit edildiği bildirildi. 


Bunun üzerine kendisine göğüs tüpü takıldığı ve durumu stabilize edildiğini belirten Van Lokman Hekim Hastanesi yetkilileri şu ifadelere yer verdi: "Vital bulguların stabil hale gelmesiyle iki günü çok rahat bir şekilde geçiren, hatta ailesiyle görüştürülen şehidimizin kalbi bugün ani bir şekilde durmuştur. Eşzamanlı olarak şiddetli kanama tespit edilen şehidimiz acilen ameliyata alınmış ama maalesef kurtarılamamıştır." 
Şehidit polisin kalp ve akciğerindeki sorunun, blast etkisinin şiddetli basınç sonrası vücutta oluşan travmanın tekrar aniden kanamaya neden olması sonucu yaşandığını dile getiren yetkililer, "Bu tür yaralanmalar sonrasında ilerleyen zaman içerisinde oluşabilen, gerçekleşmeden müdahale edilemeyecek bir sonuçla karşı karşıya kalındığını kamuoyunun bilgisine sunar, şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz." Diye belirtti. 


Şehit polis Acar, dün İçişleri Bakanı Efkan Ala ile tokalaşmıştı ve tokalaşma anı objektiflere yansımıştı. Ailesi ile görüşen şehit polis Acar, bu gün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmamıştı ve şehit olmuştu. 
 

Editör: TE Bilisim