Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ), Van ilindeki havai elektrik hatlarını yeraltına alma, enerji kalitesini ve sürekliliğini arttırma çalışmalarını sürdürüyor. 


VEDAŞ’tan yapılan açıklamada, Van’ın büyükşehir olmasıyla birlikte ilin kimliğine ve imajına uygun elektrik şebekesini kente kazandırmak için planladığı projelerini hayata geçirmeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda trafo yenilemesi, dağıtım merkezlerinin yeniden inşası, eski hücrelerin son teknolojiye dönüştürülmesi, gerilim dönüşümü yapılması gibi enerji kalitesini ve sürekliliğini sağlayan projelerini hayata geçiren şirketimiz, gelişimini tamamlayan bölgelerdeki cadde ve sokaklarda havai hatların yeraltına alınması çalışmalarına da devam etmektedir” denildi.


VEDAŞ Van İl Müdürü Beytullah Özbayram ise, 2 Nisan Caddesi’nde devam eden havai hatların yeraltına alınması çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Özelleşme sonrası elektrik dağıtım hizmeti verdiğimiz Van ilindeki müşterilerimize kaliteli ve kesintisiz enerji verme gayretinde olan şirketimiz, çalışmalarını tüm imkan ve kapasitesi dahilinde aralıksız sürdürmektedir. Bu kapsamda; havai hatların yeraltına alınması, ihtiyaç duyulan yerlerde bakım ve onarım, direk deplaseleri, yenilemeler ve ilaveler gibi projelerimiz, planlamalarımız doğrultusunda tek tek hayata geçirilmektedir. 2 Nisan Caddesi, Maraş Caddesi, Sıhke Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi (Kültür Sarayı Civarı) gibi ana arterlerde ve birçok sokakta havai hatları yeraltına aldık. Bu bölgelerde yeraltına alınmayan kısımların da yeraltına alınması çalışmaları devam etmektedir. 2 Nisan Caddesi ve civarında yaklaşık 8 kilometre alandaki havai hatları yeraltına almak için 20 kişilik ekip ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Gerek enerji kalitesi, gerekse de büyükşehrimizin kent estetiğine ve imajına katkı sağlayacak bu çalışmaların kazanımlarını ilerleyen dönemlerde halkımız daha çok hissedecektir. Teknolojiyle bütünleşmiş şebekelerimiz her geçen gün daha modern hale gelmektedir. Şebekemizi tehdit eden en büyük sorun ise ülke ortalamasının çok üstünde olan kaçak elektrik kullanımıdır. Halkımızın, büyük fedakarlık ve maliyetlerle ortaya çıkan bu yatırımlara dolayısıyla enerjilerine sahip çıkmalarını ve kaçak elektrik kullanımına tenezzül edenleri şirketimize bildirmelerini bu vesileyle bir kez daha rica ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim