ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

İpekyolu Atatürk Sanat Galerisinde, İpekyolu Gençlik Merkezi Geri Dönüşüm Heykel Atölyesi öğrencileri tarafından geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen ‘Heykel ve Geri Dönüşüm’ sergisi sanatseverlere açıldı. Atık malzemelerden yapılan 18 adet eser dün yapılan açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılışa İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Ercek, atölyedeki eğitmenler ve çok sayıda öğrenci katılım sağladı.

ATIK MALZEMELERDEN SERGİ…

Sergiyle ilgili Şehrivan’a konuşan İpekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Ercek, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın UNICEF ile yürütmüş olduğu bir proje var, Yeşil Beceriler projesi. Bu Yeşil Beceriler projesi kapsamında İpekyolu Gençlik Merkezimizde bir geri dönüşüm atölyesi kurduk. Bu geri dönüşüm atölyesinde özellikle sıfır atık hedefine de ulaşmak için atık malzemelerinin bir sanat eserine dönüştürülmesi ile ilgili gençlerin talepleri oldu. Gençler zihinlerinde tasarladıkları objeleri, nesneleri bu geri dönüşüm malzemeleri vasıtasıyla sanat eserine dönüştürdü ve bu sanat eserlerini bugün bir sergiye dönüştürmüş olduk” dedi.

ERCEK: ATIK MALZEMELERİN GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLECEĞİ MESAJINI VERMEK İSTEDİK

Ercek, serginin amacını da belirterek, “Bu sergiyle kullanıp attığımız her atık malzemenin geri dönüştürülebileceği, bir sanat eserine dönüştürülebileceği, ekonomiye, topluma, estetik düşünceye yeniden kazandırılabileceği bir mesaj vermek istedik” diye aktardı.

BAL: ÖZGÜN ÇALIŞMALAR ÜRETEBİLMEK ADINA GERİ DÖNÜŞÜM ATIK MALZEMELERİ DÜŞÜNDÜK

İpekyolu Gençlik Merkezi Geri Dönüşüm Heykel Atölyesi Eğitmeni İhsan Bal, neden atık malzemeleri kullandıklarına değinerek şunları söyledi: “Teknolojinin gelişmesiyle beraber günlük hayatta kullanılan nesneler sürekli artıyor. Bu hem çevreye zarar veriyor. Çevre kirliliğine neden oluyor. Kültür sanat atölyelerinde daha farklı ve özgün çalışmalar üretebilmek adına geri dönüşüm atık malzemeleri düşündük. Gelişen bir dünya bakışıyla günlük hayatta kullanılan nesneleri geri dönüşüm mantığıyla sanatsal eser haline getirdik.”

SERGİ 23-30 AĞUSTOS ARASINDA SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULACAK…

Sergiden de söz eden Bal, “Sergiyi bunun için yaptık. Sergide 18 adet eser var. Kolektif bir çalışma. Öğrencilerle beraber yaptık. Atılan çaydanlıklar, attığımız şofben, eskimiz ütü masası, silikon tabancası, elektronik parçaları, eski 8 bin eski madeni paradan sanat eserleri yapıldı. 12-13 kişilik bir atölye grubu tarafından yapıldı. Buradaki amaç, toplumsal farkındalık yaratmak. Günlük hayatta kullandığımız malzemeleri atmayalım. Bu malzemeler farklı bir işleve dönüşebilir. Sergimiz 23-30 Ağustos arasında sürecektir. Tüm Van halkı sergimize davetlidir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim