İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 02.03.2021 tarih ve 2021/10 sayılı kararı İlimiz sınırları içerisinde; “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisna/muafiyetler sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esaslar daha önce olduğu gibi aynı şekilde devam edecektir.

Hafta içi ve hafta sonlarında 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

65 YAŞ VE ÜZERİ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KALDIRILDI

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 20 yaş altı genç ve çocukların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmıştır. 65 yaş üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler ve çocukların toplu ulaşım araçlarını kullanmalarını kullanabilecektir.

KAFE VE RESTORANLAR % 50 ORANINDA KİŞİ BULUNDURULACAK

Lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı ile kıraathane, çay bahçesi vb. işyerleri aşağıda belirtilen hususlara uymak kaydı ile faaliyet gösterebilecektir. Sağlık Bakanlığı Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları göz önünde bulundurulacaktır. Açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde mevcut kapasitenin en fazla % 50 oranında kişi bulundurulacaktır. Yeme/içme yerleri saat 07:00 -19:00 arasında çalışacaktır. Yeme/içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel/al şeklinde; 21.00- 24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde çalışabilecektir.

SOSYAL TESİSLERDE HES KODU UYGULANACAK

Yüzme havuzu vb. tesisler aşağıdaki hususlara uymak kaydı ile faaliyet gösterebilecektir. Girişte HES kodu uygulaması kullanılacaktır. Seyirci/refakatçi/misafir alınmayacaktır. 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecektir. Halı sahalar aşağıdaki hususlara uymak kaydı ile faaliyet gösterebilecektir. Girişte HES kodu uygulaması kullanılacaktır. Seyirci/refakatçi/misafir alınmayacaktır. 09.00-19.00 saatleri arasında çalışabilecektir.

NİKAH VE DÜĞÜNLERDE KİŞİ SINIRLAMASI 100 KİŞİ OLARAK BELİRLENDİ

Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler, Kişi başına en az 8 m2 alan ayrılacaktır. Katılımcı sayısı 100’ü geçmeyecektir. 1 saatle sınırlı olacak şekilde yapılabilecektir. Nikâh/düğün salonu işletmelerince yapılacak her türlü organizasyonların en az üç gün öncesinden Kaymakamlıklara, e-Devlet İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçe ile bildirilmesi gerekmektedir.

ETKİNLİKLER EN FAZLA 300 KİŞİ İLE SINIRLANDIRILDI

Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek her türlü etkinliklerle ilgili yasaklama kararının aşağıdaki hususlara riayet etmek şartıyla kaldırılmıştır;

Kişi başına 8 m2 alan bırakılacaktır. Aynı anda bulunabilecek en fazla kişi sayısı 300’ü geçmeyecektir. İlgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınacaktır.  Yukarıda belirtildiği şekilde kişilerin bir araya gelmesine neden olacak her türlü etkinliğin, Kaymakamlıklara en az üç gün öncesinden bildirilecektir.

Editör: TE Bilisim