ŞEHRİVAN ÖZEL: HAKİM İNALÖZ-FATMA NUR POLATCAN

Son yıllarda özellikle fuar anlamında ülke genelinde kendinden söz ettiren Van, önemli firmalara da ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Kentin gerek tanıtımı ve gerek istihdamı için önemli bir yere sahip fuar sezonu devam ederken İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde start alan fuar Türkiye’nin farklı illerinden firmalar, İpekyolu Expo A.Ş. tarafından organize edilen fuarda bir araya gelerek, stantlarını ziyaret eden misafirleri ağırlamaya başladı. 4 gün boyunca sürecek olan fuarın, yapı, inşaat, dekorasyon ve emlak sektöründe öne çıkan üretici ve tedarikçilerinin buluşma noktası olması hedefleniyor. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 70 firma ve 120 marka Van İnşaat Fuarı’nda buluştu. Öte yandan farklı sektörlerden yatırımcı ve tüketicileri bir araya getirecek olan fuarda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, TMMOB Van İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi desteğiyle de ‘Mimarlık, İnşaat ve Çevre Zirvesi’ adıyla önemli bir de zirve gerçekleştirilmiş olacak.

ÇELİK: FUARDA 70 FİRMA, 120 MARKA FUARDA YER ALIYOR

Fuar açılışında konuşan Anatolia Grup Organizasyon yetkilisi Özgür Can Çelik, fuarın önemine değinerek sözlerine başladı. Çelik, bölgede yapılan 2’inci fuarın olduğunu belirterek, “Van’da yılda ortalama 10 fuar kapasitesine ulaştık. Bu ciddi bir oran fakat İnşaat Fuarı’mızın bu fuarlar arasında farklı ve özel bir yeri var. Türkiye’de şu anda 10’uncusu yapılan 2. İnşaat Fuarımız. Bu Van için çok önemli durum. Ayrıca Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu sene sadece bir İnşaat Fuarı yapıldı bizim fuarımızın haricinde. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 2’inci kez yapılan fuar. Bizim haricimizde Diyarbakır’da bu fuar yapıldı. Onun haricinde Gaziantep, Şanlıurfa ve diğer şehirlerimiz dahil bölgede 2’inci kez İnşaat Fuarı yapılıyor ve bunu yapan Van. Bunun haklı gururunu da yaşıyoruz. Fuarımızda 70 firma, 120 marka yer almakta” dedi.

“VAN’IN İNŞAAT ANLAMINDAKİ GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKIDA BULUNACAKLAR”

Fuara Türkiye’nin farklı illerinden katılan firmaların olduğunu dile getiren Çelik, “Bu firmalar sadece Van firmaları değil Bursa’dan Ankara’dan, İstanbul’a bölgemizin ve ülkemizin farklı şehirlerinden çok değerli katılımcılarımız geldi. Bu katılımcılarımız 10 gün boyunca sektör profesyonelleriyle buluşacaklar ve Van’ın inşaat anlamındaki gelişimine büyük katkıda bulunacaklar. Fuarımız 4 gün devam edecek. Organizasyonu yaparken SKT’lar katkıda bulundular. Bütün STK’larına çok teşekkür ediyoruz. Projede emek verenlere de çok teşekkür ediyoruz” diye aktardı.

YAVUZ: FUARDAN MEMNUNUZ

Fuarda 4 gün boyunca yer alacak olan firma sahibi Murat Yavuz, fuarla ilgili şunları kaydetti: “Isı, ses ve yangın yalıtımı sistemleriyle uğraşıyoruz. Standımızı yalı bor üzerine hazırladık. Ürünümüz borlu yalıtım. Ham maddesi tamamen bordan ve kağıdın geri dönüştürülmesinden elde ediliyor. Ondan dolayı diğer yalıtım ürünlerine göre maliyetlerimiz daha düşük ve daha ekonomik. Bugün güzel bir canlılık var. İnşallah son güne kadar bu şekilde devam eder. Biz memnunuz fuardan.”

KAYA: FUAR, PAZAR İÇİN ÖNEMLİ

Firma sahibi Oktay Kaya, İnşaat Fuarı’nın önemine değinerek, “Türkiye’nin önde gelen firmalarından biriyiz. Bu fuara bu yıl yeni katıldık. İlk defa katılmamıza rağmen fuarın pazar için ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Van’ın bulunmuş olduğu coğrafya itibarıyla yakın ülkelere de buradan ihracat yapabileceğinin farkındayız. Onun için bizler de bu yıl katıldık. Ürünümüzü sergiledik. Aynı zamanda biz Van’daki esnaflarımızın birçoğuyla çalışıyoruz. Onlar için de, bizler için de iyi oldu” şeklinde konuştu.

SALİH: FUAR HER YIL DAHA BİR İLERİYE GİDİYOR

Fuara katılan firma sahibi Mehmet Salih, fuardan memnun olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bu fuar bizim için çok önemli. 2012 yılında Van’a gelmiştik. 2012 yılında da bu fuara katılmıştık. Bayağı bir kitleye ulaşmıştık. Bayağı bir yararlı olmuştu bizim için. O yüzden fuara hep katılmaya çalışıyoruz. Bu fuar her yıl daha bir ileriye gidiyor. Bu yıl da bayağı bir yoğun ve hareketli. Yoğun olacak diye düşünüyorum.”

Editör: TE Bilisim