Van Hayır Köprüsü Derneği tarafından, işsiz gençlere yönelik ‘Beden Dili ve Etkili İletişim Teknikleri’ semineri verildi.

 

İçişleri Bakanlığı’nın destekleri ile işsiz gençlere yönelik, gerçekleştirilen seminer ile ilgili konuşan Hayır Köprüsü Derneği Başkanı Bekir Erdoğan, derneğin kuruluşu, amacı ve faaliyetleri ile ilgili çeşitli bilgiler vererek, proje dahilinde kentteki kurum amirleri ve belediye teşkilatları ile birlikte çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

İşsiz gençlere yönelik 8 adet mesleki kurs düzenleyeceklerini ifade eden Erdoğan, “Hayır Köprüsü Derneğimiz bir yıl önce kuruldu. Van'da hayırsever işadamları ve işkadınları tarafından yardım yapma, eğitim faaliyetlerinde bulunmak gibi çalışmalar yürütüyoruz. Şu an 'Dilenciliği meslek edindirmeyelim' projemizi yürütüyoruz. Bu projemiz dahilinde kentteki kurum amirleri ve belediye teşkilatları ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Yine İçişleri Bakanlığı destekli bir projemiz daha var. İşsiz gençler için 'Mesleki Eğitim ve İstihdam' destekli proje kapsamında 8 adet mesleki kurslarımız olacak. Bu kursumuzda kursiyerlere moral ve motive olacak bir seminer düzenliyoruz. 'Beden Dili ve Etkili İletişim Teknikleri' projesi kapsamında bir seminer düzenledik. Bu kurslarımızda birinci olan kursiyerleri Antalya gezisi ile ödüllendireceğiz" dedi.

 

"VAN İÇİN GÜZEL PROJELERİMİZ VAR"

Van için güzel projelerinin olduğunu ifade eden Erdoğan, özellikle dilenciliği meslek haline getirenler ile mücadele edeceklerini belirterek, “Yeni kurulmamıza rağmen Van için önemli projelere imza atık. Özellikle 'Dilenciliği meslek edindirmeyelim' projemizle dilenciliği bitirme noktasına getireceğiz. Bu proje kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi ile görüşmemiz devam ediyor. Belediye ile ortak bir data havuzunda buluşacağız. İnşallah valilik, ilçe belediyeleri ve vakıf müdürlükleri destek verecek. Yani projemizle alakalı tüm kurum amirleri destek olacaklarını söylediler. Çünkü bu sorunun çözümü Van için bir elzemdir. Dilencilere verdiğimiz bir TL bize kültür yozlaşması olarak sokak kültürünü getiriyor” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmadan sonra Araştırmacı Yazar Ebubekir Demir, ‘Beden Dili ve Etkili İletişim Teknikleri’ konulu bir seminer verdi.

Editör: TE Bilisim