ŞEHRİVAN HABER: Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İŞ-KUR aracılığıyla kamuda istihdam edilmek üzere 23 kişilik personel alım ilanı yayımladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye genelinden 1000 personel alımı yapılacağını duyurmasının ardından personel alım ilanı yayımlandı. İŞ-KUR tarafından yayımlanan ilanda Van’da 23 kişi kamuda istihdam edilecek.

VAN’DA 23 PERSONEL ALINACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bünyesinden çalıştırılmak üzere yayımlanan ilanda, kentte ve ilçelerde istihdam edilmek üzere 23 sürekli işçi alımı yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilanda başvuru şartları ve başvur detayları da açıklandı; Buna göre 1 Teknik Hizmet Personeli, 2 adet engelli bakıcısı, 3 adet güvelik görevlisi (silahsız), 13 hasta ve yaşlı bakım personeli, 4 temizlik görevlisi istihdam edilecek.

BAŞVURULAR İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜ’NE YAPILACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatı il müdürlükleri ve sosyal hizmet kuruluşlarında çalıştırılmak üzere 4857 sayıl Kanunu esasları kapsamı ile 09/08/2009 tarihli ve 27314 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde Sürekli işçi kadrosunda çalıştırılmak üzere belirsiz süreli sürekli işçilerin alımı için başvurularını İŞ-KUR İl Müdürlüklerine yapılması gerekiyor.

İŞÇİ ALIMINDA ARANAN NİTELİKLER

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı taşra teşkilatı il müdürlükleri ve sosyal hizmet kuruluşlarında çalıştırılmak üzere alınacak personellerde aranan nitelikle şu şekilde açıklandı; Temizlik görevlisi, “En az ortaöğretim mezunu olmak” şartı aranıyor. Hasta ve Yaşlı Bakım, önlisans düzeyinde ilgili alan mezunu olmak, ortaöğretim düzeyinde ilgili alan mezunu olmak veya herhangi bir “ortaöğretim” programından mezun olanlar için hasta ve yaşlı bakımı konusunda sertifika sahibi olma şartları aranıyor. Engelli Bakım Hizmeti, önlisans düzeyinde ilgili alan mezunu olmak, ortaöğretim düzeyinde ilgili alan mezunu olmak veya herhangi bir “ortaöğretim” programından mezun olanlar için engelli bakımı konusunda sertifika sahibi olmak, şartı aranıyor. Güvenlik Görevlisi (silahsız) Hizmeti, “En az ortaöğretim mezunu olmak, 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanunun 14'üncü maddesinde belirtilen özel güvenlik temel eğitimini başarıyla tamamlamış olmak, özel güvenlik kim kartına sahip olmak, (yükseköğretim kurumlarının güvenlikle ilgili fakülte ve yüksekokullarından mezun olanlar için güvenlik temel eğitimi şartı aranmaz)” şartları aranıyor.

Son ilan başvuru tarihi 29 Kasım Cuma

Editör: TE Bilisim