Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ‘Alfa’ isimli köpeğin desteğiyle bir kargo firmasına ait aktarma merkezine operasyon düzenlendi. Operasyonda İran Uyruklu olan bir şahıs tarafından, İzmir ilinde A.İ. isimli şahsa gönderilecek vaziyette olduğu sert plastikten yapılma makina dişlisi görünümlü 82 adet materyal içerisine zula yapılmış vaziyette toplam 50 Kilo 258 gram Afyon Sakızı ele geçirildi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri Van'da bir kargo firmasına ait aktarma merkezine operasyon düzenlendi. 'Alfa' isimli dedektör köpeğin desteğiyle düzenlenen operasyonda sert plastikten yapılma makina dişlisi görünümlü 82 adet materyal içerisine zula yapılmış vaziyette toplam 50 Kilo 258 gram Afyon Sakızı ele geçirildi.

 

 

Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yapılan operasyonda kargo alıcısı olan A.İ. isimli şahıs ile irtibatlı olduğu tespit edilen Ş.T. ve E.K. isimli şahıslar İzmir'de yakalanarak gözaltına alındı. A.İ. isimli şahsın İzmir'deki adresinde yapılan aramalarda "bölücü terör örgütüne ait çok sayıda örgütsel dokümanlar" ele geçirildi. Gözaltına alınan A.İ., Ş.T. ve E.K. isimli şüpheli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevni gönderildi.

 

 

Editör: TE Bilisim