Meral YILDIZ - ŞEHRİVAN

Van'ın Gevaş ilçesinde bulunan bin 800 rakımlı Abalı Kayak Tesisinde kayak sezonu başladı. Kar yağışının az olduğu kentte bu yıl karın yeteri seviyeye ulaşmaması nedeniyle sezonu geç açtı.

Gevaş ilçesinde 11 yıl önce açılan ve her kış sezonunda binlerce sporcu ve kayakseveri ağırlayan Abalı Kayak Merkezi, sezona geç start verdi. Bin 800 rakımlı Abalı kayak tesisinde korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle tesis, kayakseverlerini hafta içi ağırlamaya başladı.

KAYAKSEVERLER AKIN ETTİ

Mart ayının sonuna kadar kayak, kayaklı koşu, rafting ve snowboardun yapıldığı Abalı Kayak Merkezi, piste bu yıl yeteri seviyede kar düşmemesi nedeniyle sezona iki ay gecikmeli başladı. Sezonun açılmasıyla kayakseverler kayak pistine akın etti.

Öte yandan, iki etaplık kayak merkezinin ilk etabına yeteri kar düşmesiyle sporcu ve kayakseveri ağırlarken, ikinci etap ise yeteri kar kalınlığına ulaşmaması nedeniyle kayak faaliyetlerine kapalı olacak.

YETERİ KADAR KAR YAĞMADI

Kayak sezonunun açılmasıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, bu yıl kar yağışının az olmasından kaynaklı sezonu geç açtıklarını ifade ederek, “Arzu ettiğimiz kar miktarını bugüne kadar alamadık. Bugünde çok arzu ettiğimiz kar yok ama yine de sezonu açtık. İkinci etapta yeteri kadar kar olmadığı için açmadık. Yaklaşık 20-30 santim kara ihtiyacımız var. Ancak birinci etabımızda yeteri kadar kar var. Ve dün gerekli testleri yaptık. Ve bugün itibari ile açılışımızı yaptık.” Dedi.

YENİ YATIRIMLAR YAPILDI

İnanç açıklamasının devamında şunları söyledi: “Umudumuz daha fazla kar yağışının olması ve ikinci etabımızın da açılışını yapabilelim. Ancak bu şekilde hava sıcaklığı devam eder ve kar yağmazsa birinci etap bile çok uzun ömürlü olmayacak. Umudumuz daha fazla kar yağışının olması ve bununla birlikte tüm kayakseverlere hizmet verebilelim. Kayak tesisimize bu yıl bir takım onarım ve yatırımlar yaptık. Bu yıl birinci ve ikinci etaplarımıza kart okuyuculu mekanizmalar kurduk. Birinci etabımızda elektrik hatlarını yer altına aldık. İnşallah kayakseverlerimize daha kaliteli hizmet vereceğiz.”

Editör: TE Bilisim