Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Başkale İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı saha tarama ekipleri tarafından Başkale Merkeze bağlı Örmetaş Mahallesinde gerçekleştirilmiş oldukları Covid -19 tamamları büyük bir titizlikle devam ettiğini açıklarken, taburcu olan hasta sayısını da duyurdu.

SÜNNERÇİOĞLU, KARANTİNA ALTINA ALINDAN KÖYLE İLİGİLİ SON DETAYLARI PAYLAŞTI

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çalışmaların ekiplerce Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan Covid -19 rehberi doğrultusunda şüpheli olan bütün köy halkından numune alındığını ve alınan numuneler sonucunda testleri pozitif çıkan ve yapılan muayenenler sonucunda hastanede izlenmesine karar verildiğini ifade etti.  Doç. Dr. Sünnetçioğlu, hastaların bir kısmının da il merkezdeki hastanelere sevk edildiğini, diğer hastaların ise Başkale Devlet hastanesinde yatırıldığı ve tedavi altında alındığını duyurdu. 

SÜNNERÇİOĞLU: 8 HASTAMIZ TABURCU OLDU

Doç.Dr. Sünnetçioğlu, “Tedavilerinin tamamlanmasından sonra klinik bulgularının ortadan kalkmış olması neticesinde ilgili hekimlerimizce yapılan muayene sonucunda iyeleşmiş olan hastalarımız taburcu edilmiştir. Bu hastalardan, Başkale devlet hastanemizde tedavileri devam eden son 8 hastamız 28.04.2020 tarihinde hastaneden şifa ile taburcu edilmiştir. Bu hastalarımızın ikamet ettikleri Örmetaş mahallesindeki saha çalışmaları ise halen devam etmektedir. Bu hastalarımızın tedavi süreçlerinde yoğun emek sarf eden sağlık ekiplerime teşekkür ediyorum” dedi.

SÜNNETÇİOĞLU: BİZİM İÇİN EVDE KALIN

Sünnetçioğlu, “Örmetaş mahallemizde yapılan çalışmalarımızda görüldüğü gibi Van İl Sağlık Müdürlüğümüz Covid- 19 pandemi ile mücadele sürecinde; gerek koruyucu önlemlerinin uygulamasındaki saha çalışmaları, gerekse tedavi hizmetlerinin verildiği hastane hizmetlerinde Bakanlığımızın belirlemiş olduğu rehberler doğrultusunda örnek bir hizmet vermektedir açıklamasında bulunarak; Biz sizin için bu mücadelenin her aşamasında varız ve sahadayız, sizde bizim için evde kalın” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim