ŞEHRİVAN HABER: SERCAN CANSIZ

Türkiye genelinde her gün trafik kazaları yaşanıyor. Günümüzün en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazaları birçok sebepten dolayı yaşanıyor. Dikkatsiz araç kullanımı çoğu zaman ölümlere ve yaralanmalara sebep oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre ölümlere ve yaralanmalara neden olan unsurlar arasında sürücüler ilk sırada yer alırken, sürücüleri yayalar ve araçlar izliyor.

VAN’DA MART AYINDA KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Ülkede her kentte olduğu gibi Van’da da kazalar meydana geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, Van’da Mart ayında 262 kaza meydana gelerek, Şubat ayına göre artış yaşandı. Kentte ölümlü-yaralanmalı kaza sayısı 96 olurken, maddi hasarlı kaza sayısı 166 olarak gerçekleşti. Verilere göre, yaşanan kazalarda hiç ölü olmazken, 191 kişi ise yaralandı. Yine verilere göre, 2022 yılı içerisinde Van’da 767 kaza meydana geldi.  

MART AYINDA ÜLKEDE KAÇ KAZA MEYDANA GELDİ?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı’nın verilerine göre, ülkede Mart ayında toplam 37 bin 227 trafik kazası meydana geldi. Ölümlü kaza sayısı 110 olurken, yaralanmalı kaza sayısı ise 13 bin 64, maddi hasarlı kaza sayısı ise 24 bin 53 oldu. Kazalarda ölen kişi sayısı 126, yaralanan kişi sayısı ise 18 bin 991 oldu. Bu kazaların 12 bin 957’si sürücü kaynaklı sebeplerden dolayı meydana gelirken, bu kazaları bin 586 ile yayalar ve 259 ile araçlar izledi.

Editör: TE Bilisim