Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, kentte farklı tür meyve ve süs ağaçlarının yer aldığı fidanlık oluşturacaklarını söyledi. Bu fidanları gelecek yıl toprakla buluşturacaklarını belirten Balcı, şunları kaydetti: "Van'ın meşhur kayısısını, elmasını, cevizini, eriğini dikilebilecek her yere dikeceğiz. Van'ın ağaç varlığını artırmak için çok çalışacağız. Bu bölgeye ilim irfan, bilim yayan insanların eğitimine katkı sağlayan YYÜ'de çok güzel çalışmalar yapılıyor. Şimdi de üniversitemizin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 40 bin fidan dikilecek. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde de 100 bin fidanı valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz ve üniversitemizle birlikte üniversite kampüsüne dikeceğiz."

ÖZALP'TA 300 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Van’ın Özalp ilçesinde ‘11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde 300 fidan toprakla buluşturuldu. Özalp İlçe Kaymakamı Sn. M. Emin NASIR, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Feyzullah GÜPÜR ve kurum amirlerinin katılımıyla geleceğe nefes olması adına 300 fidanın öğrencilerle birlikte toprakla buluşturulması sağlandı.  Özalp İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan etkinlik katılımcıların toprakla buluşturulan fidanlara can suyu verilmesiyle ve katılım sağlayan öğrencilere hediyeler dağıtılarak son buldu.

İPEKYOLU'NDA DA FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTURULDU

İpekyolu ilçesinde de Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle “Geleceğe Nefes Ol” sloganıyla yüzlerce fidanı toprakla buluşturuldu. İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliğinde, Van Gölü sahilinde bulunan Kale Park’ta fidan dikimi gerçekleştirildi. İpekyolu Belediyesi tarafından “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda, Hürriyet İlkokulu öğrencileri ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Kasım tarihini “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan etmesinin ardından “Geleceğe Nefes Seferberliği” çerçevesinde İpekyolu Belediyesi tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Öğrencilerle birlikte Kale Parkı’nda bulunan alana çok sayıda fidan dikimi gerçekleştiren İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, amaçlarının İpekyolu’nu daha yeşil ve yaşanabilir bir hale getirmek olduğunu söyledi. Aydın, “Bugün Milli Ağaçlandırma Günü. Cumhurbaşkanımızın önerisiyle her yıl yapılan ve geleceğimize yapılan çok önemli bir etkinlik. Biz de bugün kurum çalışanlarımız ve çocuklarımızla birlikte ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz. Amacımız, ülkemizi ve ilçemizi daha yeşil ve yaşanabilir bir yer kılmaktır. Amacımız bu tür etkinliklerle çocuklarımızla birlikte yeşile, doğaya ve çevreye daha duyarlı bir farkındalık oluşturmak. Bugün diktiğimiz yüzlerce ağaç ile farkındalığı arttırmak ve ağaç dikmenin, yeşilin ne kadar önemli olduğunu onlara vurgulamak istedik. İpekyolu Kaymakamlığı ve belediyesi olarak elimizdeki tüm imkanlarımızla hem ağaçlandırma hem de yeşillendirme çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilisim