ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN-TUNCAY KAYA

Ticaretin gelişmesinde önemli rol oynayan fuar organizasyonları Van’da bu yıl, geçtiğimiz günlerde 7’ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı ile başladı. Ziyaretçileri tarafından büyük ilgi gören Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarının ardından bu hafta ‘Van Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı’ kapılarını ziyaretçilerine açtı. Yaklaşık 60 firmanın katılım sağladığı fuar, 16-20 Mart tarihleri arasında düzenleniyor. Fuarda mobilya sektörünün yanı sıra evlenecek çiftler için de firmalar yer alıyor. İpekyolu Expo Anonim Şirketi tarafından Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde organize edilen fuarın açılışı yapıldı. Açılışa Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güleri, İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Uygun, Anatolia Grup Organizasyon Reklam Tanıtım Limitet Şirketi Yetkilisi Özgür Can Çelik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


 

VAN, YENİ BİR FUARA DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR!

Açılış öncesi konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, geçtiğimiz gün başlayan Shopping Fest’e de değindi. İran’dan Van’a turistlerin geldiğini belirten Bilmez, “Bilindiği gibi Van bu aralar oldukça heyecanlı bir festivale ev sahipliği yapıyor. Özellikle Nevruz Bayramı’ndan dolayı yaklaşık 3 hafta bir resmi tatil söz konusudur. Bu süre zarfında İran’dan ilimize ciddi anlamda misafir gelmektedir. 2015 yılından beri kentimizdeki bütün esnaflarımız, tüccarlarımız, STK’larımız, meslek odalarımız, kamu kurumlarımız, belediyelerimiz el ele verip, kentimizde bir alışveriş festivali kültürünü oturttular. Bu festival kapsamında da Asya Fuarcılık da boş durmadı. Kentimizde fuar kültürünü oturttular” dedi.

BİLMEZ: FUAR ANLAMLI OLDU

Bilmez, fuarın anlamlı olduğunun altını çizerek, “Bu festivalimiz kapsamında Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı da çok anlamlı oldu. Çünkü kent nüfusumuz 1 milyon 150 bin civarında ve kentteki nüfusumuzun yüzde 64’ü 30 yaşın altındadır. Tam evlilik ve yuva kuracak, evlilik hazırlığı yapacak yaşa gelen gençlerimiz var. Bu fuarı düzenleyen, bu fuarda görev alan bütün firmalarımıza teşekkür ediyorum. Esnaflarımız 2 yıllık pandemi sürecini geride bıraktı. Bu süreçte biraz da daralma yaşadılar. Bütün esnaflarımız alışveriş festivali ile birlikte, büyük bir umut ve beklenti içerisine girdi. İnşallah bu fuarda yer alan bütün firmalarımız, her umduğunu bulacak hem de vatandaşlarımız bu fuarda aradıklarını bulacaklar. Umarım bu fuar gençlerimizin daha fazla evlenmesine, daha çok yuva kurmasına vesile olur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fuarın ilimize, bölgemize, firma sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye aktardı.

ULAK: FUARDA HER ŞEYİ BULABİLECEKSİNİZ

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Ulak, fuarda 60 firma ve 100’e yakın markanın olduğunu dile getirerek, “Mobilyadan gelinliğe, fotoğrafçılardan organizasyon firmalarına kadar her şeyi Van Mobilya ve Evlilik Hazırlıkları Fuarı’nda bulabileceksiniz. Fuarımızda 60 firma ve 100’e yakın marka bulunmaktadır. Fuarımızın hem Van’a, hem de katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BU FUAR ÇOK RENKLİ GEÇECEK

Fuara Van’dan katılım sağlayan firma sahibi Hekim Çakar, fuarda evliliğe ve mobilyaya dair her şeyin yer aldığını belirtti. Çakar, fuardan beklentilerinin iyi olduğunu aktararak, “Evlilik hazırlıkları fuarı çok iyi bir fikir olmuş. Çünkü insanlar yeni evleneceği zaman kafaları karışıyor. Ne alacaklarını bilmiyorlar. Fuara gelenler gelinlikten tutun mutfak eşyasına, tuhafiyeye, dış çekime, mobilyaya kadar her şeyi bir arada görüp iyi bir fiyatla alma fırsatını yakalayacaklar. Fuardan beklentimiz güzel. İyi bir şekilde düşünüyoruz. Fiyatlar fuara özel indirimli olacak. Fuara katılan firmaların hepsi Van’da kendini kanıtlamış iyi olan markalar. Fiyatlarımız uygun. İnşallah iyi geçeceğini temenni ediyoruz” dedi.

FUARDAN BEKLENTİ YÜKSEK!

Firma sahibi Erol Yavuz, mobilya ve evlilik sektörünün birbiriyle bağlantılı olduğunu vurgulayarak, “Fuara satış yapmaktan çok reklam amaçlı geldik. Ürünlerimizi buradan her geçen müşterimize ne kadar yansıtabileceğimizin düşüncesindeyiz. İki sektöründe birbiriyle bağlantısı var. Sonuçta evlenen kişiler mobilya alıyor mecburen. Bütün evlenenleri veya evlenmeyi düşünenleri fuara bekliyoruz. Fuara çok kişinin katılacağını bekliyoruz. Beklentimiz yüksek” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim