Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi, 8’nci Olağan Genel Kurulunu Van Ticaret ve Sanayi Odası erek toplantı salonunda gerçekleştirdi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Abdurrahman Eren, MÜSİAD 8. Olağan Genel Kurulu'nda görevi yeni MÜSİAD Başkanı Ertuğrul Balibay’a devretti. Genel kurulda konuşan MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Bozatlı, MÜSİAD ailesi olarak çok büyük sorumluluklarının olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bu hassas dönemde kişisel ihtiras ve hesapları tamamen terk ederek hasbî, samimi ve fedakârca milletimiz ve ülkemiz için çalışacağız, üreteceğiz. Bu şuurla, Allah’ın izniyle birlikte çok büyük başarı hikâyeleri yazacağız ve yeni nesillere daha müreffeh bir ülke teslim edeceğiz. Van’ımızda ekonominin, sanayinin ve ticaretin gelişmesi için hep birlikte gayret edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken bir kez daha genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, yeni dönemde görev alacak kardeşlerimize başarılar diliyorum.”

“10 YIL İÇERİSİNDE 300 BİN AİLEMİZ VAN’DAN GÖÇ ETTİ”

40 yıl PKK belasının bölgeyi mahrum bıraktığını söyleyen AK Parti Van Milletvekili Abdullahat Arvas, “İran ile sınır ticaretimiz var. 4 yıldır kapımızın bitmesine rağmen 24 saat esaslı tır taşımacılığı yapamıyoruz. Bu bölgenin gerçekten çok sıkıntıları var. Esnaflar Kurban ve Ramazan Bayramı gecelerinde haraca bağlanıyordu. 10 yıl içerisinde 300 bin ailemiz Van’dan göç etti. Güven olmazsa huzurda olmaz, bu şehrin acılarını da biliyoruz. Şehrimiz artık bir güven şehri oldu. Bu anlamda da genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Dedi.

“MÜSİAD CANDIR VE YERİ GELİYOR CANANDIR”

MÜSİAD Van Şube Başkanı Ertuğrul Balibay ise şunları belirtti: “MÜSİAD 13 bin üye, 60 bini aşkın işletme 84 yurt içi ve 81 farklı ülkelerde olmak kaydıyla 165 irtibat noktasıyla hizmet sunmaya devam ediyor. MÜSİAD candır ve yeri geliyor canandır. MÜSİAD patronlar kulübü değildir, bilgi kulübüdür. Bu süreçte bu görevi bana layık gören yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilisim