ŞEHRİVAN HABER/ Hakan SARI- Bugüne kadar geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Özalp ilçesinin geleceğinde, şimdilerde tekstil var. Özalp Belediyesi tarafından hazırlanan projeyle bir ay önce yapımına başlanan tekstil kent inşaat çalışmalarının yüzde 80’ni tamamlandı. İlçeye hem ekonomik hem de işsizlik sorunun ortadan kalkmasına büyük kattı sağlayacak tekstil kentte 1000 kişi istihdam edecek. 6 bin metre kare alanda inşa edilen ve ocak veya şubat ayında hizmete geçmesi planlanan tekstil kentte üretilen giyim ve konfeksiyon malzemeleri il dış ve yurt dışına ihraç edilmesi hedefleniyor. Ayrıca tekstil kenttin içinde yapılacak dükkanlarda üretilen giyim ve konfeksiyon malzemeleri satışları da yapılabilecek.


Özalp Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdür ve Proje koordinatörü Tolgahan Soylu, tekstil kent projemiz ilçedeki göçün önlenmesi ve ilçeye ekonomik ve işsizlik sorununun ortadan kalmasına büyük katkısı olacağını” söyledi. İlçenin gelişmesi ve kalkınması alanında belediye olarak bu tür projelere ağırlık verildiğini belirten Proje koordinatörü Soylu, “Yaptığımız bu proje şu an yüzde 80’ni tamamlanan tekstil kent projemizdir. Tekstil kent projemiz yıl sonunda ocak veya şubat aylarında tamamlanıp faaliyete geçecektir. Projemizin genel amacı Özalp ilçemizde genç nüfusun fazla olması ve istihdam yönünden yatırımların daha geniş yayıla bilmesi için Özalp belediyemiz tarafından yapılan ve maliyeti 20 milyon olan tekstil kent projemiz geniş kitlelere hitap ederek insanlarımıza yeni iş olanakları sağlanacaktır. Tekstil kent projemizin diğer tekstil kentlerden ayıran en büyük özelliği güneş panelleriyle kendi elektriğini üretecek olması ve yenilene bilir enerji kaynaklarına uygun olarak yapılması nedeniyle örnek bir projedir. Projemiz bin kişi istihdam edilmek üzere inşa ediliyor. Birinci etap üç bin metrekare ikinci etap 3 bin metrekare toplan 6 bin metre kare alanda ve sosyal tesisiyle birlikte büyük bir tesis olma özelliği taşımaktadır. İçerisinde kreş, yemek hane, çocuk oyun alanı ve sosyal tesis olacak şekilde inşa ediliyor. Van’da bir ilk. Belediyemiz kendi öz sermayesiyle yapılan projedir” diye konuştu.


Özalp ilçesinde ikamet eden Ali Sait Gülecen yaptığı açıklamada ise “ Yapımı devam eden tekstil kent ilçemize ekonomik alanda gerçekten büyük katkısı olacaktır. İstihdam edilecek insanlardan sınırlı olmayacak, onlarla birlikte aileleri de var ve ciddi bir ekmek kapısı olacak. Bunun entegre tehsisleri ile beraber düşündüğün zaman gerçekten ekonomiye alışverişe insanların bütçesine katkısı büyük olacaktır. Benzeri çalışmaların olması devamı gelmesi artı kazançlar ve katma değerler sağlayacaktır. Bu tip yatırımların devamlı olmasını dört gözle bekliyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun teşekkür ediyoruz” dedi


 Özalp ilçesinde ikamet eden Şaban Serindere yaptığı açıklamada ise “Hayırlısıyla tekstil kent tamamlanırsa çok güzel olur. Özalp halkı için çok faydalı olur işsizlik oranı düşer. Yani bizde tekstilciyiz eğer olursa bizde gidip orda çalışacağız, iş imkânımız daha çok güzel olur. İnşallah hayırlısı olur Özalp halkı ve ilçesi için. Bu çalışmalar her yer için iyidir sadece Özalp için değil. Yüz 70-80 işsizlik oranı düşmesine katkısı olur. Herkes batıya gidiyor neden işsizlik olduğu için. Eğer tekstil kent oluşursa daha güzel olur. En azından millet ailesi ile beraber kalır batıya gitmeye ihtiyaç duymaz artık” söyledi.

Editör: TE Bilisim