Van'da dün gece Sabır-Der'e molotoflu saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre olay dün gece saat 02,10 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre yaklaşık 10 kişilik çete grup sloganlar atarak dernek binasına Molotoflu saldırıda bulundu. Saldırıda dernek binasının içine isabet eden molotoflardan dolayı dernek binasında yangın çıkarken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede sündürdü.

Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır Der)’ne yapılan çirkin saldırı kınayan 27 Sivil Toplum Kuruluşu dernek binasının önünde bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Gelin bu fitne ateşini söndürelim zira bu ateş önce sahibini yakar, sonra da seyredenleri yakar.” denildi.
STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Sabır-Der Genel Sekreteri Yusuf Türk, “Burada tüm bu kesimlere çağrıda bulunmak istiyoruz, insanlığınız ve vicdanınız ölmeden, gelin hep birlikte, henüz vakit varken, bölge halkına zarar veren bu fitne ateşini söndürelim, zira bu ateş önce sahibini yakar, sonra da seyredenleri yakar.”dedi.

Kurulduğu günden bugüne İslami ve insani çalışmalarda bulunan, toplumun içinde bulunduğu cehalet, fakirlik ve tefrika ile mücadele eden, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Sabır Der’in dün gece barış düşmanı çeteler tarafından Molotoflu saldırıya uğradığını ifade eden Yusuf Türk, Baskı ve dayatmaların Müslüman kesimleri sindiremeyeceğini vurgulayarak, Aksine saldırgan kesimleri vicdanlarda mahkûm edeceğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

“Karanlık güçler hüsrana uğrayacaklardır”

Türk, “Baskı ve dayatmaların, inanan kesimleri ve barış taraftarlarını yıldırmayacağını, aksine inanları daha güçlendireceğini, karanlık güçlerin de hüsrana uğrayacağını ifade etmek istiyoruz. Kürt halkının başına sardıkları şiddet sarmalının, barış süreci ile bitmesi ümitlerinin yeşerdiği bu günlerde, farklı isimlerle Kürt halkına şiddeti dayatmalarını nefretle kınıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Bu ateş önce sahibini yakar, sonra da seyredenleri yakar”

Bu karanlık güçlerin, etrafa saldırıp bölgemizde fesat çıkarmaları onların düştükleri acziyetin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Yusuf Türk, “Geçmişte halkımıza acılar yaşatan, bugün bir daha benzer acılar yaşatmak için halkımızı ayırarak, gençlerimizi birbiriyle çatıştırmak istemektedirler. Kamuoyunun bilmesini isteriz ki; Bizler hiçbir zaman halkımızın zararına olacak böylesi kirli çatışmaların taraftarı olmadık, olmayacağız ve buna da müsaade etmeyeceğiz. Halkımızın geleceğini düşünerek, sabırla ve hikmetle hareket edip oynanan oyunları ve kurulan tuzakları boşa çıkaracağız. Burada tüm bu kesimlere çağrıda bulunmak istiyoruz, insanlığınız ve vicdanınız ölmeden, gelin hep birlikte, henüz vakit varken, bölge halkına zarar veren bu fitne ateşini söndürelim, zira bu ateş önce sahibini yakar, sonra da seyredenleri yakar. Temennimiz bu çağrımıza herkesin, kulak vermesi ve üzerine düşen insani vazifesini yapmasıdır.

“Bu saldırılarınız beyhudedir”

Saldırgan taraflara seslenen Türk, “Bu saldırıları yapan çetelere sesleniyoruz; Bu saldırılarınız beyhudedir. Sizleri yönlendirenler, halkımızın düşmanlarıdır ve siz de bu halk düşmanlarına hizmet etmektesiniz. Artık halkımıza karşı yaptığınız bu saldırılardan vazgeçin

“Bu karanlık güçlerin yaptığı saldırıların faillerini biran önce ortaya çıkarın”

Yetkililere de seslenen Sabır-Der Genel Sekreteri Yusuf Türk, “Eğer gerçek bir huzur ve güven ortamı oluşturmak istiyorsak, bu karanlık güçlerin yaptığı saldırıların faillerini biran önce ortaya çıkarmanız gerekmez mi? Halkımız olanları görüyor ve her şeyin farkındadır. Çünkü bu halk kaos değil huzuru, savaş değil barışı, düşmanlığı değil kardeşliği istiyor. Hak ettiği kardeşliği görmek istiyor” diye konuştu.

İşte basın açıklamasına destek veren STK’lar...

Mustazaflar Cemiyeti, Memur-Sen Van Şubesi, Diyanet-Sen, MÜSİAD Van Şubesi, Mazlum-Der Van Şubesi, İlim Yayma Cemiyeti Van Şubesi, VİM- DER, Verenel Van Temsilciliği, Van Dosteli Derneği, Fatih Kur’an Kursu Derneği, Anadolu Genlik Derneği, Güvenlik-İş Sendikası, Özgür-Der Van Şubesi, İHH Van Temsilciliği, Evrensel Hafızlar Derneği, Rahmet Eli Gıda Bankası, Van Genç Gönüller Derneği, Cami-Der İkra-Der, Van Köyleri Derneği, Kevser-Der, Sabır-Der, Sağlık-Der, İsra-Der, Gökkuşağı Derneği ile İnsan ve Medeniyet Hareketi Van şubesi.

Editör: TE Bilisim