Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit polis aileleri, gazi polisler ve yakınları onuruna verilen iftar yemeğine katıldı. 


İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin ev sahipliğinde 2 Nisan Polis Evi’nde düzenlenen yemekte konuşan Vali Taşyapan, geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine bir iftar sofrasında beraber olduklarını belirterek, geçen yıldan bu yana yeni şehitler verildiğini, içinde bulundukları polisevinin de menfur bir saldırı sonucu büyük hasar görerek gazi olduğunu söyledi. Akşam saatlerinde Başkale şehidi Jandarma Uzman Çavuş Sabri Eryeler’in naaşını memleketine uğurladıklarını anlatan Vali Taşyapan, şehit Eryeler başta olmak üzere tüm şehitlere rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerini salondakilerle paylaştı.


Vatan uğruna şehitler verildiğini, gazilerimizin olduğunu aktaran Vali Taşyapan, “Şehitlerimizi her daim anmak zorundayız. Onları gönlümüzde en yüksek yerde yaşatmalıyız. Geride kalanlarına devlet olarak her türlü özeni gösteriyoruz. Kıyamete kadar da göstermeye devam edeceğiz. Sizler, şehitlerimizin emanetleri, bizim için en değerli varlıklarsınız. Çünkü en değerli varlıklarınızı vatan için verdiniz. Sizlerle her vesile bir arada olmaktan büyük onur duyuyorum. Allah oruçlarımızı kabul etsin, bu güzel mevsimlere sağlık sıhhat üzere tekrar kavuşmayı nasip etsin, bayrama da ulaştırsın. Allah memleketimize, milletimize kast eden hainleri ortadan kaldırmak için güvenlik güçlerimize yardım etsin. Güvenlik güçlerimiz bu uğurda büyük mücadeleler vermektedir. Buradan tekrar başarı diliyorum, Rabbimiz güçlerini artırsın ve onları esirgesin” dedi.
İftar yemeğine Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şehit aileleri, gaziler ve yakınları, emniyet müdürlüğü personeli ve kamu kurumlarının amirleri katıldı.

Editör: TE Bilisim