Van’da geçtiğimiz ay güvenlik güçlerine teslim olan örgüt mensubunun itirafları sonucu PKK’ya ait bir sığınak ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce 28 Ekim günü yapılan ikna çalışmaları sonucunda teslim olan bir PKK’lının verdiği bilgiler doğrultusunda dün Erciş ilçesi Ağırkaya Mahallesi kırsalında arama tarama yapıldığı belirtildi.

Arama tarama operasyonunda bir sığınak bulunduğu ve sığınakta, 30 kg. amonyum nitrat, 2 adet piknik tüpüne hazırlanmış el yapımı patlayıcı (EYP), 1 adet 10 kg.'lik bidona hazırlanmış EYP, 2 adet 5 kg.'lik bidona hazırlanmış EYP, 3 adet 5 kg.'lik salça kutusuna hazırlanmış EYP düzeneği, 5 kg TNT, 500 gr. A4 patlayıcı, 500 gr. dinamit, 30 adet elektrikli fünye, 12 adet ateşleyici düzenek, 2 adet zaman ayarlı anahtar sistemi, 3 adet elektronik düzenek, 1adet radyo frekanslı düzenek, 300 metre kablo, 1 adet vuruş izli 7,62 mm. kovan, 1 adet çekiç, 1 adet murç,  1 adet testere, 10 adet testere bıçağı, 5 kg. çay, 5 kg. şeker, 1 çift spor ayakkabı ve 1 adet maket bıçağı ele geçirildiği kaydedildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, “Sayılan malzemelerden delil niteliği taşıyanlara el konulmuş, EYP'ler, EYP yapımında kullanılan malzeme ve düzenekler ise uzman ekiplerce yerinde imha edilmiştir. Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik terörle mücadele faaliyetlerine kararlılıkla devam edilmektedir.” Denildi.

Editör: TE Bilisim