Van’da 2013 yılından buyana sabit fiyat olan toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Son dönemlerde yaşanan Benzin, Mazot, Vergi, Sgk zamlarının ardından toplu taşıma ücretlerine de zam geldi.

Van'da  M Plaka ve Özel Halk Otobüslerinin ücreti 1 Lira 50 kuruş’tan 1 Lira 80 kuruş'a, Öğrenci 1 Lira'dan 1 Lira 25 Kuruş'a yükseltildi. Van Büyükşehir Belediyesi'ne ait mor Otobüslerde ise Şehir içi 1 Lira 50 Kuruştan 1 Lira 65 Kuruş'a yükseltildi.  Mor otobüslerde Üniversite tam bilet 1 Lira 50 Kuruş'tan 1 Lira 75 Kuruş'a Üniversite Öğrenci Biletleri ise 1 Lira'dan 1 Lira 25 Kuruş'a yükseltildi. 

 

’En Ucuz Toplu Taşıma Van’da Yapılmakta’’

Konuyla ilgili bili veren Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, ‘’2013 yılından bu yana Van’da toplu taşıma ücretlerine zam yapılmamıştı. Türkiye’de Benzin, Mazot, Vergi, SGK ödemelerine yapılan zamların ardından Van’da toplu taşıma ücretlerine zam yapılması kaçınılmaz oldu. Geçen ayın 14’dünde UKOME kararı ile alınan toplu taşıma ücreti zammı dünden bu yana kentte uygulanmaktadır. Şuan Türkiye’nin en ucuz toplu taşıma Van’da yapılmaktadır’’dedi.

UKOME karar ile alınan zammın ardından dün kentte toplu taşıma yapan M Plaka ve Özel Halk Otobüsleri zam uygulamasına geçti.


Vanekspres

Editör: TE Bilisim