ŞEHRİVAN HABER: ÖMER AYKAÇ

Bir kaç hafta önce kontrollü normalleşme sürecinin başladığı Türkiye’de vaka artışı yeniden yükselişe geçti. Toplam vaka sayısının 5-6 bine kadar düştüğü ülke genelinde bu sayı 15 binlere yaklaşmaya başladı. Bir çok kısıtlamanın kalktığı, yasakların esnetildiği süreç sonrası ülke genelinde vaka sayılarında artış yaşandı. Artışlar sonrası risk haritasındaki renkler de değişti.

VAN SARI OLDU

100 binde vaka sayısını haftalık 10,13’lere kadar gerileten Van’da Özalp ve Tuşba ilçelerinde kurulan iki taziye ve sonraki normalleşme süreci ile bu oran yükselişe geçti. 27 Şubat 5 Mart 2021 tarihleri arasında 17,49’a yükselen ortalama vaka sayısı dünkü açıklamada bir kademe daha yukarı çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ülke genelindeki vaka sayısını paylaştığı haritada Van’daki sayıyı 20,36 olarak paylaştı. Artışın devam ettiği Van’ın mavi olan rengi de risk haritasında sarıya dönüşmüş oldu.

BÖLGE İLLERİ HALA TÜRKİYE GENELİNİN ALTINDA

Bu artışlara rağmen Doğu ve Güneydoğu illerindeki vaka sayıları Türkiye’nin batısına göre daha iyi bir noktada seyretmeye devam ediyor. Dünkü açıklama ile birlikte vaka sayısının en çok düştüğü il Siirt olurken ortalama 100 bindeki vaka sayısı 2,11 olarak açıklandı. Siirt’i 4,46 ile Şırnak, 7,84 ile Hakkari izledi.

Editör: TE Bilisim