ŞEHİRVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ-HAKAN İZGİ

Son dönemlerde fuar sektörü konusunda iyi bir çıkış yakalayan Van, fuar şehri olma yolunda da emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Koronavirüs nedeniyle uzun bir ara açılmayan fuarlar, virüs etkisinin düşmesi ardından peş peşe açılırken, kent ekonomisini de katkı sağlıyor. Pandemi öncesi fuar hareketliliğine dönmek isteyen Van’da fuar hareketliliği yeniden başlarken Van Yöresel Ürün ve Hediyelik Eşyalar Fuarı yeniden ‘merhaba’ dedi. 81 ilin lezzetini bir araya getirirken, hediyelik eşyalar da stantlarda sergilendiği fuar dün gerçekleştirilen açılış ile kapılarını açtı. 70’ye yakını yöresel ürünler ve 50’ye yakını ise tekstil ve moda fuarına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fatih Çelikel, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, CHP Van il Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 120 firmanın katıldığı 7. Van Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya Fuarı, 25 Şubat-6 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

VAN’DA GURME FUARI HEYECANI BAŞLADI!

Fuarda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kentimizde fuar kültürünün tamamıyla oturduğunu, firmaların artık Van’daki fuarların da güzel olduğunun farkına vardılar. Kıştan yeni çıkıyoruz, pandemi sürecini inşallah de yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Yöresel Ürünler Fuarının 7. si düzenleniyor. Gördüğünüz gibi hem firma bazında hem vatandaş bazında çok güzel bir ilgi var. Biz de vesile olan, düzenleyen, katkı sunan, stant açan, yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

BİLMEZ: FUAR KÜLTÜRÜ VAN’DA OTURDU

Fuar sezonunun kültürü kentte oturmaya başladığını belirten Bilmez, “Yöresel Ürünler Fuarı düzenleniyor. Pandemi süreci denk geldi. Bu fuar kültürü Van’da oturdu. Bizden daha büyük illerde açılan fuarlarda ilgi neyse bizim ilimizde ilgi daha fazla. Pandemi süreci geride kaldı. Nevroz sezonu yaklaşıyor. İnşallah İran’dan günlük 4-5 bin Kapıköy’den misafir bekliyoruz. Piyasamız inşallah yavaş yavaş canlanacak. İnşallah esnafımız zor günleri geride bırakacak. Bu fuarı düzenleyenleri, fuarda yer alan 170 firmayı, Vanlı firmaları tebrik ediyorum. Fuarın kentimize, esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

ÇELİK: ZİYARETÇİLER GEÇMİŞ YILLARA GÖRE YAKLAŞIK YÜZDE 50 ARTTI

Anatolia Fuar A.S. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik ise şunları söyledi: “Geçmiş yıllara göre stant açan firma sayısı yüzde 20 oranında arttı. Van’dan olan katılım ise yüzde 10 oranında arttı. Ziyaretçiler geçmiş yıllara göre yaklaşık yüzde 50 arttı. İlk gün için normalde bin 500, 2 bin kişi ağırlıyorduk. Sadece öğleden önce 2 bin kişi geldi. Akşama kadar 15-20 bin kişi gelecek. Fuarımız 81 ilden gelen lezzetlerin yanı sıra bu sene modayı da içine kattık. Fuarımızda moda için de özel bir bölüm var. Kadın kıyafetleri ve takıları üzerine fuar alanımızın sol tarafında çok güzel bir alan oluşturduk. Fuarımız hem lezzetli hem de moda dolu bir fuar olacak. Çocuk etkinliklerimiz yine var. 10 gün boyunca her gün çocuk etkinliklerimiz olacak. Çocuk etkinliklerimiz akşam saat 18.00’de başlayacak, hafta sonu da öğlen başlayacak.”

“VAN ESNAFLARI DA FUARLARIMIZA KATILMAYA BAŞLADI”

Geçmiş yıllara göre inanılmaz bir ilginin olduğunu söyleyen Çelik, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde şuanda yapılan en büyük gurme ve tekstil fuarındasınız. Bu çok önemli bir şeydir. Van fuarlar şehir olma noktasında çok emin adımlarla ilerliyor. Önümüzdeki yıllarda da Van fuarlar şehri olma anlamında, çok güzel adımlar atacak. İnşallah bu fuar alanları yetmeyecek ve fuar alanlarını büyüteceğiz. Şuanda 120 yakın standımız var. 70’ye yakını yöresel ürünler ve gurme üzerine, 50’ye yakını ise tekstil ve moda üzerinedir. Bu firmaların yüzde 10’nu Vanlılardan oluşuyor. Van esnaflarında da fuar kültürü oturdu. Van esnafları da fuarlarımıza katılmaya başladı.” İfadelerini kullandı.

ÇELİK’TEN VANLILARA FUAR DAVETİ!

Van halkını fuara davet eden Çelik, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Buraya çocuklarıyla birlikte gelip, eğlenceli bir vakit geçirip, buradaki ikramlıklardan tadıp, kıyafetlerden alıp, çok keyifli şekilde gidebilirler. Fuar alanımıza gelmekte çok kolay. Fuar alanımıza gelmek için, Halk Eğitim Merkezi önünden her saat başı 12.00’den itibaren servislerimiz kalkacak. Bütün Vanlıları fuar alanımıza bekliyoruz. Pandemi sürecinin biraz yeni geçtiği bu dönemde, kafalarını dağıtmaları için güzel, lezzetli bir vakit geçirmeleri için buraya bekliyoruz. İlk başladığımızda burada 50 tane stantla başladık. Şuanda ise çok fazla stantla fuarlarımızı yapıyoruz.”

Editör: TE Bilisim