ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ - Van'ın Çaldıran İlçesi'ne bağlı bir mahallede ağabeyiyle birlikte arazide ineklerinin yanına giden 7 yaşındaki Z.K. adlı kız çocuğa cinsel istismarda bulunan zanlı E.T.’nin mahkemede verdiği savunma kan dondurdu. E.T. savunmasında küçük kızın annesinin kendisine gidip ‘Kızıma tecavüz et’ dediğini iddia etti.

 

Mayıs 2017 tarihinde Van’ın Çaldıran İlçesinde 7 yaşındaki kız çocuğu Z.K.’ye cinsel istismarda bulunan zanlı E.T. Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Tutuklu yargılanan E.T.’nin yalnızca avukatı duruşmaya gelirken, müşteki taraf mahkemede hazır bulundu. Müşteki taraf avukatları zanlı E.T.’nin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederken, E.T.’de savunma yaptı.

 

KAN DONDURAN İDDİA

Duruşma salonunda savunma yapan E.T. olay tarihinde çobanlık yaptığı için hayvanlarını otlattığını, öğleden sonra saat 4-5 sıralarında mağdurlarla karşılaştığını belirtti. Zanlı E.T. savunmasında kız çocuğunun annesinin kendisine Z.K.’ye istismarda bulunmasını istediğini belirtti. E.T. “Mağdur Z.’nin annesi bana git Z.’e tecavüz et dedi. Bende çocukların yanına gittim. Ben Z’nin ağabeyini bağlamadım. Ancak mağdur Z.’ye annesinin bana söylediği şekilde tecavüz ettim.” Dedi. Mahkeme başkanının kendisine tecavüz kelimesinin ne anlama geldiğini sormasına karşılık zanlı E.T. “Başka birisinin ırzına geçmektir, mağdurun annesi beni zorladığı için bunu yaptım. Söylediğim sözün ne anlama geldiğini biliyorum. Bu olayın meydana geldiği yer köyün yaklaşık 4-5 km uzağındadır. Olay yerinde benim ve mağdurların dışında başka kimse yoktu. Olay bu şekilde meydana geldi.” Diye savunma yaptı.

 

SANIKTAN KORKUNÇ ‘MAĞDUR BENİ KANDIRDI’ İDDİASI

E.T. savunmasının devamında “Mağdur beni kandırdı. Benimle ilişkiye gir dedi. Bu nedenle ben mağdurun rızası ile ilişkiye girdim. Ben mağdurdan kan geldiğini görmedim. Benim önceki ifademde belirtmek istediğim zorla yapmadığımdır. Mağdur beni kandırıp benimle birlikte ol dediği için mağdurla ilişkiye girdim.” Dedi.  Daha sonra sanığın soruşturma aşamasındaki ifadesi okundu, çelişki nedeniyle mahkeme başkanı zanlıya ifadesinin çeliştiğini sordu. Zanlı E.T. “Benim şuan mahkemede vermiş olduğum ifadem doğrudur. Ben savcılıkta korktuğum için o şekilde ifade verdim.” Diye konuştu.  Zanlı E.T. son olarak beraatını talep etti. Müşteki avukat, yaptıkları savunmada, olayda bahsi geçen şaşın 7 yaşında bir kız çocuğu olduğu ve bir anneni ‘Git kızıma tecavüz et’ demesinin imkansız olduğunu, olay sonrasında alınan raporlarda çocuğun elinin bağlandığı, mahkeme aşamasında alınan ifadelerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Müşteki avukat, sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.

 

İDDİA MAKAMI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ

İddia makamı ise sanık E.T.’nin üzerine atılı ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı’ suçu nedeni ile toplanan delilerden olay tutanağı, sanık savunmaları, mağdur beyanları, doktor raporları göz önüne alındığında sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğu, sanığın üzerine atılı suçun CMK'nın 103’e a maddesinde sayılan suçlardan olması göz önüne alındığında sanığın serbest bırakılması halinde kaçma veya saklanma şüphesinin bulunduğunu belirterek, sanığın CMK 100 ve devamı maddeleri uyarınca tutukluluk halinin devamına, karar verilmesini talep etti.

 

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanık E.T.’nin üzerine atılı ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismar’ suçu nedeni CMK 100 ve devamı maddeleri uyarınca tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca Van Barosu avukatlarından Eda Şenay’ın ve SS Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi yetkilisi Gülmay Gümüşhan’ın davaya müdahil olma taleplerini red ederken, dosyanın esas hakkındaki mütalaasının bildirilmesine ve duruşmayı 5 Aralık tarihine erteledi.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay Mayıs ayında Çaldıran’a bağlı bir köyde meydana geldi. İddiaya göre mahallede yaşayan 7 yaşındaki kız çocuğu Z.K., 9 yaşındaki ağabeyiyle birlikte amcalarına ait ineklerin yanına gitti. Mahallede yaşayan E.T. de iki çocuğun mahalleden ayrılarak araziye çıktığını görünce, onları takip etmeye başladı. Mahalleden uzaklaşan iki kardeşin önünü keserek bir şey göstereceğini söyleyen E.T., ardından ağabey S.K.'yı bağlayıp, minik kız Z.K.'yı boş bir harabeye götürerek cinsel istismarda bulundu. Daha sonra bağlarını çözüp bulunduğu yerden kurtulan S,K., kardeşini yanına alarak mahalleye getirdi. Minik kız yakınları tarafından hastaneye götürüldü.

 

SALDIRGAN TUTUKLANMIŞTI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken olayın ardından kaçan E.T., jandarma ekipleri tarafından yakalandı. E.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cinsel istismara uğrayan minik kızın, Çocuk İzleme Merkezi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı gözetiminde ifadesi alındı.

Editör: TE Bilisim