ŞEHRİVAN ÖZEL: ÖNDER ALTINAL - OHAL kapsamında, FETÖ ile irtibatı tespit edilen Özel Serhat Lisesi kampüsünün, hizmet içi eğitim merkezine dönüştürülmesi kararname olarak yayınlandı.

 

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen Özel Serhat Lisesi kampüsü, yılda 15 bin kişinin yararlanabileceği hizmet içi eğitim merkezine dönüştürülecek.

 

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, kapatılarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne devredilen Edremit ilçesindeki özel okulun 67 dönümlük arazi üzerine kurulu 47 derslikli bina ve müştemilatı, Van Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilmişti. Tahsis edilen kampüsün eğitim merkezi yapılması için kararname de çıktı.

 

KAYATÜRK SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Çıkan kararnameyi sosyal medya üzerinden paylaşan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, eğitim merkezinin Van ekonomisine katkı sunacağını kaydetti. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden kararnameyi paylaşan Kayatürk şu ifadelere yer verdi: “Van ekonomisine önemli bir müjde. Her yıl on binlerce öğretmenin eğitileceği Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Van’a açıldı. Hayırlı olsun.”

 

İŞTE YAYINLANAN O KARARNAME!

Yayınlanan kararnamede şu ifadeler yer aldı: “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler Hakkında 670 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5’inci maddesinin 6’ın fıkrasındaki ‘667 Sayılı Kamu Hükmünde Kararname hükümleri gereğince kapatılan Vakıflara ait olup. Mülkiyetleri Vakıflar Genel Müdürlüğüne intikal eden taşınmazlar üzerinde bulunan eğitim tesisleri kamu kurum ve kuruluşlarına bedelsiz, özel hukuk tüzel kişilerine ise bedeli karşılığında tahsis edilebilir.’ Hükmü gereğince Bakanlığımıza bedelsiz olarak tahsis edilen Van ili, Edremit ilçesi, Yeniköy Mahallesi Tozali caddesinde bulunan taşınmaz üzerinde ‘Van Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Akşam Sanat Okulu’açılması ilgi Makam Onayı ile uygun görülmüştür. Adı geçen enstitünün 2016 yılı sonuna kadar en az 200 yatak kapasitesi ile hizmete hazır hale getirilmesi planlanmaktadır.”

 

KIREKİN: 15 BİN KİŞİ KONAKLAYACAK

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, daha önce yaptığı açıklamada, okulun konferans, etkinlik salonları ve öğrenci pansiyonu ile büyük bir kampüs olduğunu söyledi. Kampüsün havaalanına 3 kilometre uzaklıkta bulunduğunu belirten Kırekin, şu ifadelere yer vermişti: “Kampüsün hizmetiçi eğitim merkezi olmasıyla yılda 15 bin kişi burada konaklayacak. Bu kişiler bölgeler arası gönül köprüsü görevini yapacaklar ve ilimize ekonomik anlamda bir zenginlik katacak. Bakanlığımıza bu yönde teklifimizi yaptık. Kente hizmetiçi eğitim kapsamında gelecek misafirlerimiz, yaptıkları alışverişlerle kentimize önemli bir ekonomik katma değer sağlayacaktır. Bu yönüyle projenin kent için önemli bir müjdedir.”

Editör: TE Bilisim