ŞEHRİVAN HABER: HAKİM İNALÖZ-UĞURCAN DEMİR

Van’daki etkinliğe katılım sağlayan İstanbul Üniversitesi Uzay Mühendisi 3’ncü sınıf öğrencisi İrem, “Bu bölümde gök cisimlerine nasıl gidebiliriz ya da ö gök cisimlerine gidilecek araçları nasıl yapabiliriz? Üstüne çalışıyoruz. Bende lisans seviyesinde ve TÜBİTAK bünyesinde heyecanla yapan bir öğrenciyim. Van’da ise teleskopta insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Van’daki katılım çok iyi ve oldukça ilgililer. Özellikle çocukların soruları bizi epey bir zorluyor. Bizde bu soruları cevaplamaya çok hevesliyiz. Herkesi bu alana bekliyoruz. Van’da bu etkinlik ise her haliyle mükemmel gidiyor. Van’a ilk defa geldim ve çok sevdim” dedi.

VANLILAR BU ETKİNLİĞİ ÇOK SEVDİ!

Van’da bu etkinliğin ilk defa yapıldığı belirten Tuana Gülpınar, “Teleskopla gökyüzü harika görünüyor. Van’da da olması çok güzel bir etkinlik. Vanlıların bu harika etkinliği kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Türkiye’nin dört farklı noktasında yapılacak bu etkinlik çok güzel. Farklı yerlerdeki insanlarında bu güzelliklerini görmesi gerekiyor. Teleskopla gökyüzüne bakmak çok farklı bir duygu olduğunu söylerken, Fatma Su isimli vatandaş ise “Bu etkinliklerin olması çok güzel. İlk defa ayı bu kadar yakından görme şansı elde ettik” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ: BU ETKİNLİK VAN’A UZAY HEVESİ AŞILADI

bölgede en gelişmiş şehirlerden biri olduğunu söyleyen Ahmet Behlik Tünal, uzay konusunda ise eksik il olduğunu söyledi. Tünal, “Van’da bulunan insanların uzaya merakları bu etkinlikle birlikte arttı. Devlet büyüklerinin Van’a gelip etkinlikler düzenlemesi bölge halkı açısından da olumlu sonuçlar doğuruyor diyebiliriz. Bundan sonraki tüm etkinliklerin ilk adreslerinin Van olması bizi mutlu eder. İlk defa düzenlenen etkinliğe de katılım ciddi anlamda artıyor. Bu etkinlik gençlere ve Van’a uzay hevesi aşıladı” şeklinde konuştu.

“VAN’DA OLMASI GURUR VERİCİ”

Ailece etkinliğe katılım sağlayan Behram Çelik, “Bu tür etkinlikler çok güzel etkinlikler. Van’da da yapılması ayrı gurur verici ve sevindirici. Teleskopla ilk defa gökyüzünü izledik. Ayın bir tablo gibi gözükmesi inanılmaz güzeldi. Bu etkinlikte bize hem yardımcı oldular hem de bizi bilgilendirdiler. Uzay meraklıları için farklı bir duygu taşıyabilir ama bizler için inanılmaz bir şeydi. Burada bulunan insanların ufuklarını açan etkinlik çocuklar için de ayrı bir önem taşıyor” diye ekledi.

Editör: TE Bilisim