Lokman Hekim Van Hastaneleri yaptığı başarılı ameliyat sonucu yurt dışından hasta kabul etmeye başladı.

 

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Lokman Hekim Van Hastaneleri Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Halil Başel, artık yurt dışından bile hastaları kabul ettiklerini belirterek bunun Van ve ülke açısından önemli olduğunu vurguladı. Hastanede yaptıkları başarılı ameliyatlar neticesinden Türkiye’nin birçok ilinden hasta kabul ettiklerini ifade eden Başel, “Fransa’da yaşayan Abdurrahman Demet (63), Ağrılı olup Fransa’da yaşayan bir hastamız. Daha önce tanısı konulmuş şah damarı tıkanıklığı problemi yaşıyordu. Tetkiklerine bakınca uzun süredir takip edilen bir hasta. Çok kritik bir darlığı var. Daha öncede bununla ilgili geçici felçler, beyin içinde birkaç kez kılcal damar tıkanmaları geçirmiş. Buna bağlı şikayetleri de olmuş. Bu hastalığın tedavisinde ilk tercih ameliyattır. Stentleme yöntemiyle de yapılabilir ama hastada yüzde on inme riski var. Bunu Stentleme deneyimi çok olan ivaziv radyologun yapması gerekir. Yılda bir iki tane yapan bir girişimsel işlemde bu risk yüzde 30’a çıkabiliyor” dedi.

 

Abdurrahman Demet’in Fransa’da gittiği hastanedeki doktorların kendisine çok büyük risklerden söz ettiğini dile getiren Başel, “Çok kritik darlık olması ve cerrahi endikasyon olmasına rağmen yıllarca takip yapmışlar. Hastamız daha sonra memelketi Ağrı’da doktora gitmiş. Onlar da ameliyat gerektiğini söylemişler ve bize yönlendirmişler. Hastamız da bizim daha önce ameliyat ettiğimiz hastalarla görüştükten sonra ikna oldu. Bize geldiği gün bütün tetkikleri yaptık ve aynı gün ameliyat ettik. Ameliyatı çok başarılı geçti. Herhangi bir ses kaybı ya da felç oluşmadı. İnşallah bugün yarın taburcu edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

"DOKTORLAR YAŞAMA ŞANSIMIN OLMADIĞINI SÖYLEDİ"

 

Almanya ve Fransa’da bir çok hastaneye gittiğini ancak hiçbir olumlu netice alamadığını vurgulayan Abdurrahman Demet adlı hasta ise “Oradaki doktorlar yaşama şansımın olmadığını söylediler. Avrupa’da çare bulamayınca Türkiye’ye geldim. İstanbul’da sayılı hastanelere gittim. Oradaki hastanelerdeki doktorlar ise bana çok zor ve riskli bir ameliyat olduğunu söylediler. Son olarak Ağrı’da gittiğim bir özel hastanedeki doktor ise bana bu ameliyatın Van Lokman Hekim Hastanesi’nde yapılabileceğini söyledi. Bende Lokman Hekim Hastanesi’ne gelerek burada ameliyat oldum” dedi.

 

Yaklaşık 2 yıldır ağrılardan dolayı ızdırap çektiğini dile getiren Demet, “Halil hocam beni bu ızdıraptan kurtardı. Doktoruma ve Lokman Hekim Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm hastaların bu hastaneye gelip tedavi olmalarını tavsiye ediyorum. Diğer hekimlere göre ben şuan ölmeliydim ama ben yaşıyorum” diye konuştu.

 

Rukiye Can (38) adlı hasta da, daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirler başta olmak üzere bir çok sayıda hastaneye gittiğini ifade ederek, “Gittiğim hastanelerde bana yüzde 10 yaşama şansımın olduğunu söylediler. Ameliyat olmam halinde sesimi kaybedeceğimi, ya da felç olabilme ihtimalimin olabildiğini söylediler. Çok mücadele ettim. Daha sonra internette araştırma yaptım ve böyle bir ameliyatın Van’da gerçekleşebileceğini öğrendim. Doktorumla irtibata geçtim. Önce Allah’a sonra doktoruma inandım ve ameliyat oldum. Ameliyat sonrası kendime geldiğimde kısa süreli şok yaşadım. Çünkü kendime geldiğimde sesimin gitmediğini fark ettim. Bu da bende tatlı bir şok etkisi yaptı. Tekrar dünyayı görebilmek ve nefes alabilmek anlatılmaz bir duygu. Umudumun olmadığı şeyler yaşadım. Bence insanlar artık batı yerine Van’ı tercih etmeliler. Ben doktorum Halil Başel başta olmak üzere tüm hastane yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim