Van'da okula gitmek için minibüs durağında servis bekleyen Piroze Kont isimli üniversite öğrencisini kaçıran M.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

11 Ekim günü saat sabah yedi sıralarında Van’ın merkez ilçesi İpekyolu’nun Bostaniçi Mahallesinde otobüs bekleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olan Piroze Kont’u zorla bir araca bindirerek kaçıran M.G. isimli şahıs ‘Zorla alıkoymak’ suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Van Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince kaçırılma olayı sonrası kapsamlı çalışma başlatıldı. Olayın zanlısı M.G.’nin üniversite öğrencisi Kont’u daha önce ailesinden evlenme amacıyla istediği ancak olumsuz yanıt alması üzerine Kont’un peşini bırakmadığını tespit eden polis ekipleri, Kont’un kurtarılması ve olayın şüphelisi olan M.G. isimli şahsın yakalanması için operasyon başlattı. 13 Ekim günü yapılan operasyonda zorla alıkonulan Kont ve olayın şüphelisi olan M.G. Erçek Gölü civarı Beybucağı mevkiinde yakalandı.

 

 

Kont polis merkezinde verdiği ifadede zorla kaçırıldığını ve şikayetçi olduğunu dile getirmesi üzerine şüpheli M.G. ile ona yardım ve yataklık eden şüphelinin kardeşleri olan Ö.G. ve C.G. yakalanarak gözaltına alınmıştı.

 

Gözaltına alınan M.G. Ö.G. ve C.G. isimli şüpheli şahıslar için haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca; C.G. isimli şüpheli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakılırken, Ö.G. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Olayın asıl zanlısı M.G. ise ‘Zorla alıkoymaktan’ çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (ŞEHRİVAN HABER)

Editör: TE Bilisim