Kentin tüm sorunlarının konuşulacağı toplantıya kurumlar vekilin vekilini göndermeye devam edinci Van Valisi İbrahim Taşyapan, sert bir tepki ortaya koydu. Düzenli olarak gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katılım sağlamayan kurum amirlerine tepki gösteren Taşyapan, “Biz burada kişisel kaprisleri tatmin etmeye çalışmıyoruz!” dedi!

 

Temmuz ayı Van İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Van Tuşba Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı, Van Valisi İbrahim Taşyapan başkanlığında yapıldı. Toplantı Fetullahçı terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşenler için yapılan saygı duruşu ile başladı. Yapılan toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan Van’daki yatırımların ve çalışmaların devamına hiçbir şeyin engel olmayacağını söyledi. Taşyapan ayrıca toplantıya katılım sağlayan kamu kurum kuruluş ve belediye temsilcileri konusunda üst düzey katılımın yapılması gerektiğini ifade etti. Taşyapan, “Biz burada yatırım ve ilin geleceği için çalışıyoruz. Kişisel kaprisleri tatmin etmek için uğraşmıyoruz. Buraya yapılacak olan üst düzey katılım bu ile olan saygıdan ve kendi yaptığınız işe verdiğiniz değerdendir.” Dedi.

 

TAŞYAPAN: MİLLETİMİZ DARBEYE İZİN VERMEDİ

Toplantıda konuşan Vali İbrahim Taşyapan FETÖ tarafından yapılan darbe girişimini kınadı. Türkiye’nin 15 Temmuz tarihinde büyük bir kalkışma yaşadığını ifade eden Taşyapan şu ifadelere yer verdi: “Çok şükür ki milletimizin olaya el koyması, Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çağrı ve milletimizin bu çağrıya tepki vermesi. Diğer güvenlik birimlerimizin, polisimizin ve askeriye de bu girişime karşı çıkanların göstermiş olduğu irade ile bu kalkışmayı atlattı. 250’nin üzerinde şehidimiz ve yaralılarımız var. Daha önceki darbelerde olduğu gibi son girişimde de diğerlerinde olduğu gibi acılar yaşandı ve bu acılar tarihe geçti. Meclisimize ve insanlarımıza atılan bombalar daha önce yaşanmış bir olay değildi. Bu yapılan girişimin ne denli cani olduklarını açık bir şekilde göstermektedir. Milletimiz bunun karşısında durdu ve durmaya devam edecektir” dedi.

 

 

VALİDEN ‘YATIRIMLAR DEVAM EDECEK’ MESAJI

Van ilinde yatırımların devam ettiğini dile getiren Vali Taşyapan il genelinde bin 533 projenin olduğunu kaydetti. Taşayapn şunları kaydetti: “Yaşadığımız sıkıntılar yatırımlarımıza ve çalışmalarımıza hiçbir şekilde engel olmayacaktır. Ekonomik göstergelerimiz ülke olarak her zaman pozitiftir. Buda bize her zaman ışık tutacaktır. Kurumlar arasında var olan sıkıntıları çözmek adına elimizden geleni yapacağız. Kurumlar arasında çözülmeyen sorunlara biz müdahil olacağız bizim çözemeyeceğimiz sorunları ise en üst kademelere taşıyacağız. Hiçbir mazeret çalışmalarımıza engel olamayacaktır.”

 

“TOPLANTIYA ÜST DÜZEY KATILIM SAĞLANMALIDIR”

Taşyapan toplantıya katılım sağlayan kurum, belediye ve diğer temsilcilerin üst düzey olması gerektiğini dile getirdi.

Taşyapan, “Bu toplantılar üst düzey istişare alanlarımızdır. Dolayısıyla ben çok zaruri bir iş olmadıkça bu kurula başkanlık etmeye çalışıyorum. Ancak olağanüstü bir durum olduğunda vali yardımcılarımız buraya başkanlık yapıyorlar. Kurumlarımızın en üstüne yer alan yetkili kişilerin buraya katılması gerekiyor. Biz burada bunlara şahit olduğumuz gibi ikinci ve üçüncü derecede kişiler buraya geldiği zaman ben bunlara sen yetkili değilsin otur demek istemiyorum. İzinli olur, vekil olur onu anlarım. Ancak kurum ve belediyelerden en üst düzeyden katılımın buraya yapılması gerekiyor. Bu toplantıya katılan isimlerin en üst düzey olması gerekir. Özellikle belediye başkanlarımızın buraya katılım sağlaması gerekiyor.”

 

TAŞYAPAN: KAPRİSLER İÇİN ÇALIŞMIYORUZ

Bu tür toplantılarda ilin menfaatleri için çalıştıklarını dile getiren Taşyapan, kişisel kaprisler için çalışmadıklarını vurguladı.

Taşyapan, “Bu hem olması gereken bir şeydir. Bu ilin yatırımları veya yürüyen projeler burada konuşulacaktır. Dışardaki bölge müdürlüklerimizin değil ancak buradaki kurumlarımızın ve belediye başkanlarımızın üst düzey bir şekilde burada yer alması gerekiyor. Biz burada yatırım ve ilin geleceği için çalışıyoruz. Kişisel kaprisleri tatmin etmek için uğraşmıyoruz. İlin yatırımları konuştuğumuz zaman bir sorunla ilgili cevap geldiği zaman o soruyu cevaplayan kişinin biz sorunu müdürümüze başkanımıza götürelim gibi bir cevap olamaz. Acil bir iş çıkarsa ona bir şey demem. Ancak en yetkili kişinin ardından gelen isim burada olması gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

 

“ÜST DÜZEY KATILIM KENTE OLAN SAYGIDANDIR”

Yapılacak olan katılımın ile saygınlık anlamında önemli bir yere sahip olduğunu işaret eden Vali Taşyapan şunları kaydetti:

“Biz burada arkadaşlara sen değil senin bölge müdürün başkanın gelsin burada konuşsun diyebiliriz. Ancak biz bunu arkadaşlara hiçbir zaman söylemedik. Buraya yapılacak olan üst düzey katılım bu ile olan saygıdan ve kendi yaptığınız işe verdiğiniz değerdir. Bunu burada söylemek isterim.”

 

TAŞYAPAN: İŞ KÖTÜYE GİTMEDEN ÇÖZÜLMELİDİR

Taşyapan Koordinasyon Kurulu Toplantısının son bölümünde ise, “Kamu yatırımlarına gelince. Önemli olan devletimizin vermiş olduğu ödenekleri yatırımlar için tahsis etmiş olduğu kaynakları yıl içerisinde hizmet haline getirmemizdir. Bizim görevimiz budur. O yılı aşmadan yapmamız gereken çalışmaları hızlı bir şekilde yaparak bunları gerçekleştirmek ve hizmete sokmak önemlidir.Önemli olan yatırımın hizmete dönüşmesidir. Onun için kamu hizmetlerinde siyasi davranarak da engelleyici davranamayız. Kamu bir bütündür. Belediyeleriyle, kamu kurumlarıyla her şeyiyle bir bütündür.  Bu konularda özellikle hizmetleri hızlandırıcı faaliyetleri bekliyoruz.Bunlar yapılmaz ve kangren haline getirilirse devlet bunlara da çözümler üretir. Ama o çözüm can sıkıcı da olabilir. Ama iş oralara varmadan bir uyum içerisinde çözülmesi gerekir. Çünkü burada yapılacak yatırımlar buradaki insanlarımız içindir.” Şeklinde konuştu.

 

Toplantıya, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve kamu kurum kuruluş temsilcileri katılım sağladı.


ŞEHRİVAN GÜNCEL / ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim