TUŞBA’DA DENETİMLER SIKLAŞTI

Belediye ekiplerinin, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden görevlendirilen gıda mühendisi ile birlikte gerçekleştirdiği denetimlerde, ürünlerin raf fiyatları ile kasadaki uygunluğu, gıda ürünlerindeki son kullanma tarihleri ve özellikle ürünlerin saklama koşulları ile vergi levhası ve iş yeri ruhsatı gibi resmi evrakları detaylı bir şekilde incelendi. Belediye Başkanı Salih Akman’ın talimatları ile denetimleri gerçekleştirdiklerini belirten zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, özellikle pandemi döneminden bu yana halkın sağlığını ön planda tutmak amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa ilçe genelinde gerçekleştirdikleri denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Yertürk, bugüne kadar düzenli olarak gerçekleştirdikleri denetimlere bundan sonra da ara vermeden sürdüreceklerini söyledi.

GÜRPINAR’DA FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

Başkan Tanış öncülüğünde alışveriş listesine her türlü ihtiyaç ürünün fiyatını kaydeden ekipler, kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının aynı olup, olmadığını kontrol etti. Özellikle sebze, çay, şeker, ayçiçek yağı gibi ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarının kontrolünü yapan ekipler, fahiş fiyat denetiminin yanı sıra ürünlerin gramajlarının da uygun olup olmadığını kontrol etti. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, kamuoyunda büyük tepkilere neden olan fahiş fiyat uygulamaları nedeni ile zabıta ekiplerinin denetimlerini daha da sıklaştıracağını belirterek şu ifadelere yer verdi: “Gürpınarlıların sağlıklarını korumak, fırsatçılığın önüne geçmek ve haksız kazancı engellemek için denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz.

Bugünde ekiplerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizde ilçe genelinde gıda ve temel tüketim ürünlerine yönelik haksız fiyat artışlarını, ürün raflarındaki etiketleri ve fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz. Bu anlamda da denetimlerimizi sıklaştırarak vatandaşların sağlığını korumaya ve güvenli alışverişle buluşturmaya devam edeceğiz. Bundan sonra gerek yerli esnaf, gerekse de ulusal alışveriş mağazaları sıklıkla denetlenerek vatandaşın sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim